Concurs pentru funcţii de conducere în justiţie. Vezi cine vrea să fie şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii care vor promova examenul vor fi numiţi la începutul anului viitor
Candidaţii care vor promova examenul vor fi numiţi la începutul anului viitor

Institutul Naţional al Magistraturii organizează pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie examen pentru ocuparea unor funcţii de conducere în sistemul de justiţie. În Alba sunt scoase la concurs nouă posturi în Parchete şi trei la instanţe de judecată.

Funcţiile de conducere de la Parchete sunt cele de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, prim-procuror şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, prim-procuror şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, respectiv prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile din Câmpeni, Aiud, Blaj şi Sebeş.

Un procuror criminalist pentru Parchetul Tribunalului

Postul de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia este vizat de procurorul Augustin Lazăr, cel care ocupă şi în prezent această funcţie. La funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba candidează procurorul criminalist Marius Ungureanu. Instituţia a fost condusă din 1999 de procurorul Eugen Fulop, care a promovat anul trecut în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Eugen Fulop a continuat, însă, să conducă Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu delegaţie, care îi expiră în 16 ianuarie 2012. Pentru funcţia de prim-procuror adjunct la aceeaşi instituţie s-a înscris procurorul Daniela Filip. 

Cosmin Călin Stroie candidează la postul de conducere al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş. Candidaţii la funcţiile de prim-procuror ale Parchetelor de pe lângă Judecătoriile din Blaj şi Câmpeni, procurorii Ioan Popa şi Răzvan Cătălin Filip, au fost „decăzuţi“ din dreptul de a participa la concurs având în vedere că nu au prezentat în timp util proiectul referitor la exercitarea funcţiei de conducere.

Parchete şi judecătorii fără candidaţi

La Parchetele de pe lângă Judecătoriile din Alba Iulia şi Aiud nu există niciun candidat admis. Instituţia din Alba Iulia este condusă cu delegaţie de Mugurel Pamfil în calitate de prim-procuror şi de Maria Cetean Bălţat în calitate de prim-procuror adjunct. Delegaţiile acestora expiră în 25 decembrie 2011, respectiv 22 martie 2012.

În ceea ce priveşte instanţele de judecată sunt scoase la concurs posturile de vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia şi preşedinte la Judecătoriile Aiud şi Blaj. Postul de la Curtea de Apel este vizat de judecătorul Marius Aurel Motolea. Pentru celelalte două posturi nu există niciun candidat admis la concurs.

În perioada 6 – 14 noiembrie are loc testarea psihologică a candidaţilor. Între 18 – 18 noiembrie se desfăşoară proba de susţinere a proiectului referitor la exercitarea funcţiei de conducere. În 4 decembrie este programată susţinerea testprii scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite