Alba Iulia: Concurenţă la înscrierile în clasa I. Vezi aici care sunt cele mai solicitate şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici două săptămâni de la începerea înscrierilor în clasa I, unele şcoli din Alba Iulia nu mai au locuri disponibile. Spre surprinderea învăţătorilor sunt deja cazuri în care părinţi care s-au interesat de locurile disponibile pentru anul şcolar 2012-2013. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat pentru anul 2011-2012 un număr de 194 de clase cu 3.320 de locuri..

Înscrierile se fac până la începutul lunii mai.

Mai multe solicitări decât locuri

Şcoala nr.7 „Mihai Eminescu“ este una dintre instituţiile de învăţământ din oraş unde s-au depus deja mai multe cereri decât locurile existente.

„Pentru anul viitor, avem în plan crearea unui număr de cinci clase. Noi avem înregistrate până acum 128 de solicitări. Se va merge pe numărul maxim de 25 de elevi, iar dacă va fi cazul vom încerca să obţinem aprobare pentru suplimentarea efectivului“, a spus Nicolae Radu, directorul adjunct al instituţiei.

Acesta a precizat că dacă vor exista solicitări din partea părinţilor se va pune în practică şi programul prelungit. „Sunt convins că unii părinţi şi-au înscris copilul şi la două unităţi de învătâmânt, iar la finalul perioadei de înscrieri se va face trierea“, a mai precizat Nicolae Radu.

Situaţia este aceeaşi şi la Şcoala nr.1 „Vasile Goldiş“, unde s-au depus 105 de solicitări pentru patru clase. „Oferta noastră educaţională include trei clase tradiţionale şi una «step by step». În cazul în care numărul copiilor va fi cu mult mai mare, vom solicita înfiinţarea a încă o clasă“, a spus directorul Teofil Florea.  

Înscrieri în avans

La Şcoala nr.3 „Avram Iancu“, părinţii au depus cereri chiar pentru anul următor. „Deocamdată avem înscrişi 60 de copii pentru cele 3 clase I. Spre surprinderea noastră au fost şi părinţi care s-au interesat de locurile disponibile pentru anul şcolar 2012-2013“, a precizat directoarea Elena Ignat.

Şcolarii vor putea beneficia de o serie de programe educative. „Şcoala noastră oferă multe avantaje, spaţii moderne de învăţământ, cursuri de dimineaţă, studierea limbilor engleză, germană, franceză, programul «Şcoală după şcoală» şi alte activităţi atractive cu caracter educativ” a mai spus Elena Ignat.

La Şcoala nr.6 „Ion Agârbiceanu“ pentru cele patru clase I au fost depuse 95 de cereri.

Părinţii trebuie să-şi înscrie copiii la şcoală până pe data de 6 mai. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat pentru anul 2011-2012 un număr de 194 de clase cu 3.320 de locuri. În anul şcolar în curs în clasa întâi învaţă 3.400 de elevi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite