Alba Iulia: Concurenţă mare la examenul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Concurenţă mare la examenul de titularizare
Alba Iulia: Concurenţă mare la examenul de titularizare

Concursul de titularizare pentru posturile vacante din învăţământ a adunat în această dimineaţă în curtea Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” sute de candidaţi. Pe listele întocmite la nivelul judeţului Alba la examenul din acest an s-au numărat 1.332 de candidaţi pe 722 de posturi dintre care doar 271 titularizabile. Restul nu au numărul de ore necesar pentru a forma un post titularizabil.

Emoţiile au început încă de ieri, însă, în special, pentru responsabilii cu elaborarea subiectelor. Dacă până în acest an subiectele pentru disciplinele de concurs erau concepute la nivel naţional, acum au fost formulate la nivelul inspectoratelor judeţene. Atent selecţionaţi, dascălii albaiulieni au fost nevoiţi să accepte condiţii riguroase. Astfel, profesorii selectaţi au fost chemaţi aseară la o locaţie aleasă de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba unde s-au luat măsuri speciale: „În cursul nopţii, subiectele au fost elaborate într-un centru secret. Acesta nu a avut conexiune la internet, iar profesorii au fost nevoiţi să îşi predea telefoanele mobile”, a spus Rodica Băruţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Alba.

Viitori profesori

Despre examenul de titularizare şi aşteptările pe care le au candidaţii, părerile sunt împărţite. „Am venit să îmi susţin examenul de titularizare şi mă deranjează faptul că stăm şi aşteptăm în curte o jumătate de oră după care alte 90 de minute în sală până la sosirea subiectelor. Sunt foarte nemulţumită că subiectele au fost concepute la nivel local pentru că eu consider că aşa poate fi influenţat rezultatul concursului”, a declarat Andreea Botei, candidat la limba română, în vârstă de 25 ani. Totodată nivelul de pregătire a candidaţilor, viitori profesori este decisiv. „Eu cred că va fi un examen greu pentru că este un examen la care sunt 18 candidaţi pe un loc. Candidez la limba şi literatura română şi cred că voi reuşi să rezolv subiectele şi în funcţie de ce ne vor da. Vin prima dată şi cred că va fi greu mai ales la pedagogie”, a explicat Cătălin Juliade, în vârstă de 30 ani. Alţii văd acest exament ca pe o experienţă: „Vreau să prind un loc titularizabil. Vin pentru prima dată şi sunt destul de optimistă. Va fi oricum o experienţă în plus. Singura nemulţumire este că ne ţin două ore timp în care nervii şi emoţiile sunt întinse la maxim”, a declarat Ileana Florea, de 21 ani.

Luptă strânsă

Pentru judeţul Alba lupta cea mai aprinsă se dă la istorie unde sunt 91 de candidaţi pe un singur loc. De asemenea există 198 de locuri pentru educatori, 154 pentru învăţători. La alte discipline candidaţii au putut opta pentru: română – 134 locuri, engleză – 114 locuri sau latină şi psihologie câte un loc. Concursul s-a desfăşurat astăzi, începând cu ora 10.00 la cele două centre de examinare, Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, respectiv Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia. Durata examenului a fost de 4 ore.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite