Concedieri masive la sfârşit de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Disponibilizaţii vor îngroşa rândurile şomerilor.
Disponibilizaţii vor îngroşa rândurile şomerilor.

Un număr de 1.576 de angajaţi din Alba vor fi disponibilizaţi în perioada decembrie 2009 – martie 2010. Majoritatea lucrează la firme din domeniul construcţiilor a căror activitate se restrânge semnificativ în timpul iernii. 1.334 dintre aceştia îşi vor pierde locul de muncă pe parcursul lunii decembrie.

Cei mai mulţi provin de la societatea Hidroconstrucţia SA Sebeş, de unde vor fi trimişi în şomaj 280 de muncitori. Urmează firma Elis Pavaje SRL Petreşti cu un număr de 139 de diponibilizări. 141 angajaţi vor pleca acasă şi de la societatea Pomponio SA Alba Iulia, în timp ce Pomponio Construcţii SRL va concedia 105 persoane.

Firma Florea Grup SRL Alba Iulia va disponibiliza, tot în decembrie, 90 de salariaţi. Fabrica de ciorapi Ciserom SA Sebeş nu şi-a revenit încă din criză. În luna ianuarie 2010, 143 din cei 332 de salariaţi ai fabricii vor ajunge în şomaj.

Numărul total al şomerilor din judeţ va depăşi la sfârşitul anului cifra de 22.000. Rata şomajului se va situa la peste 12%. Alba îşi va păstra locul întâi în Transilvania din acest punct de vedere.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite