Alba: Concedieri la Pompieri, Jandarmi şi Arhivele Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei instituţii subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor vor face concedieri în perioada imediat următoare. Este vorba despre Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi secţia judeţeană a Arhivelor Naţionale. Aproape 40 de oameni vor fi trimişi în şomaj.

Cei mai mulţi oameni concediaţi vor fi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi de unde vor pleca în şomaj un număr de 30 de persoane, conform primelor informaţii.

Astăzi se finalizează în cadrul instituţiei susţinerea interviurilor de către angajaţi în urma cărora se decid disponibilizaţii. Reprezentanţii instituţiei nu au dat delalii în legătură cu numărul exact al persoanelor ce vor fi concediate. 

„Noua organigramă intrată în vigoare la 15 iunie vizează atât personalul operativ, cât şi cel neoperativ. Angajaţii instituţiei sunt supuşi unor evaluări profesionale de către comisii din conducerea inspectoratului, care vor fi sub formă de interviu, iar cei ce nu vor trece acest examen vor fi disponibilizaţi”, a declarat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Noua organigramă impune trimiterea în şomaj şi a şapte angajaţi de la ISU.

„Vor avea loc examene de departajare ce se vor desfăşura în perioada 4-19 iulie 2011 ce vor consta într-un interviu pe subiecte profesionale, susţinut în faţa unei comisii formate din cinci membri. În urma examenelor, şapte dintre pompieri, vor fi nevoiţi să parasească sistemul", a afirmat Dorel Sofica, comandantul ISU Alba.

De la Arhivele Naţionale vor fi concediaţi, cel mai probabil, doi angajaţi. Instituţia va mai rămâne cu 13 persoane, în condiţiile în care organigrama este ocupată în procent de 75 la sută. „Şi dacă pleacă un singur om activitatea instituţiei va fi îngreunată semnificativ“, a spus Dana Zecheru, directorul secţiei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite