Concedierea colectivă a asistenţilor persoanelor cu handicap din Aiud, suspendată de Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractele de muncă ale celor 75  de asistenţi ai persoanelor cu handicap nu vor mai fi suspendate de la 1 aprilie, după ce Tribunalul Alba a suspendat Hotărârea de Consiliu Local prin care urmau să fie concediaţi.

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Aiud au atacat la Tribunalul Alba hotărârea administraţiei locale de concediere colectivă. Instanţa a admis miercuri cererea de suspendare privind încetarea contractelor de muncă de la 1 aprilie.

Primăria va face recurs

„Noi am atacat Hotărârea de Consiliu Local atât la Prefectura Alba, cât şi la Tribunalul Alba. Instanţa a admis  suspendarea Hotărârârii de Consiliu Local 37/2010  până la o decizie judecătorească irevocabilă“, a explicat Nicolae Ţon, preşedintele sindicatului „Asistentul personal“.

Administraţia locală din Aiud susţine că va ataca cu recurs decizia Tribunalului Alba.

„În măsura în care va fi depusă o cerere de anulare a actului administrativ, Primaria şi Consiliul Local al municipiului Aiud pot proba faptul că nu dispun de fondurile necesare plaţii salariilor asistenţilor personali şi că această concediere, care sperăm  să fie pe perioadă  determinata, este legala“, a precizat Horaţiu Josan, primarul oraşului Aiud.

Administraţia din Aiud şi-a motivatat concedierea colectivă pe o decizie a guvernanţilor dată  la începutul anului care limitează  cheltuielile de personal ale administraţiei  din Aiud la 22.000 de lei. Potrivit executivului primăriei bugetul este cu 30 la sută mai mic decât necesarul financiar. Între timp,  Prefectura Alba a solicitat de la Guvern suplimentarea cu 3.100 lei a sumelor ce pot fi folosite de Primărie pentru cheltuielile de personal.„Problema reală este că nu există efectiv bani pentru plata acestor salarii“,a încheiat Horaţiu Josan.

Salariile asistenţilor încep de la 460 de lei şi ajung la 560 de lei, în funcţie de vechimea în câmpul muncii. Măsura desfacerii contractelor de muncă aduce, potrivit primarului, o economie anuală la bugetul local de 450.000 lei.

 

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite