Complex de servicii socio-medicale pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii inaugurat la Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de servicii socio-medicale Maria Beatrice
Centrul de servicii socio-medicale Maria Beatrice

La Alba Iulia s-a inaugurat joi complexul de servicii socio-medicale „Maria Beatrice“. Este rezultatul eforturilor depuse de părinţii micuţei Maria Beatrice, diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică.

Complexul asigură activităţi de îngrijire, recuperare, recreere-socializare, pentru copii cu afecţiuni neuromotorii şi osteoarticulare şi cele cauzate de accidentări. Centrul a fost deschis în clădirea căminului de persoane vârstnice de pe strada Lalelelor nr. 60, în zona Schit a oraşului.

Activităţile de recuperare medicală sunt: kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, stimulare multisenzorială, mecanoterapie, hidroterapie, termoterapie, ergoterapie, logopedie, psihoterapie şi socializare.

Centrul de servicii socio-medicale Maria Beatrice

Investiţiile şi dotările, însumând circa 160.000 de lei, au fost realizate de Asociaţia „Maria Beatrice“, cu sume strânse din donaţii, sponsorizări, spectacole umanitare, din redirecţionarea a 2% din impozitul datorat statului şi prin contribuţia a mulţi oameni inimoşi.

Centrul de servicii socio-medicale Maria Beatrice

Consiliul local Alba Iulia va suporta lunar suma de 711 lei/copil pentru 25 de copii. În prezentu sunt 18 beneficiari, dar capacitatea poate fi extinsă la 45-50 de copii. Centrul este deservit de 11 specialişti, doi angajaţi şi 4 voluntari. „Sper că vom găsi soluţii pentru ca şi alţi copii bolnavi din judeţ să beneficieze de terapie la Alba Iulia. Până la sfârşitul anului credem că vom completa dotarea centrului până la un nivel de 90 la sută faţă de unul similar din străinătate“, a spus Sebastian Onac, tatăl Mariei Beatrice. Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe www.mariabeatrice.ro

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite