Alba Iulia: Competiţie automobilistică la Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Competiţie automobilistică la Straja
Alba Iulia: Competiţie automobilistică la Straja

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan se va desfăşura în judeţul Alba. Pe perioada competiţiei, între orele 8.00-14, în zona Straja, circulaţia automobilelor va fi restricţionată.

Sâmbătă, peste 20 de maşini îşi vor ambala motoarele la startul Cupei Straja 2009. Competiţia face parte din Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan şi se desfăşura pe Drumul Judeţean 107, între localităţile Hăpria şi Straja, între orele 8.00-14.00.

Cupe, medalii şi puncte pentru câştigători

Înscrierile la acestă competiţie, care este ultima etapă de campionat în acest an, vor avea loc astăzi,  între orele 16.00-19.00. „Vineri, în prima zi a competiţiei, vor avea loc înscrierile, iar sâmbătă se va desfăşura cursa propriu-zisă. La fel ca şi în anii trecuţi, aproximativ 25 de maşini sunt aşteptate la startul Cupei Straja“, a spus organizatorul acestei competiţii Mihai Beldie.

Piloţii care se vor clasa cel mai bine la această competiţie vor obţine 10 puncte, iar în ordine descrescătoare vor lua câte, opt sau mai puţine puncte şi ceilalţi piloţi care vor trece linie de finish, după traseul de viteză de 3, 2 kilometri. „Câştigătorii concursului vor obţine de asemenea cupe şi medalii pe lângă punctele puse în joc, care sunt de asemenea importante“, a mai spus organizatorul.

Traseu cu tradiţie

Traseul de 3,2 kilometri este unul de tradiţie printre circuitele automobilistice din România. În ultimii 10 ani pe acest mini-circuit au fost organizate diferite competiţii. „Traseul între Hăpria şi Straja este deosebit de ofertant. Diferenţa de nivel este bună, sunt multe viraje. Este un traseu cu asfalt, iar şoseaua se prezintă bine. De asemenea zona permite spectatorilor să poată urmări toată cursa“, a mai spus preşedintele Clubului Fair-Play, Mihai Beldie.

Evenimentul la care sunt aşeteptaţi şi piloţi recunoscuţi este organizat cu sprijinul Consiliul Judeţean Alba.  Pe  durata competiţiei circulaţia pe Drumul Naţional 107 va fi restricţionată, între orele 8.00-14.00. „Se va putea circula dar cu anumite restricţii, în momentul în care maşinile de cursă vor lua startul traficul va fi oprit“, a mai explicat Beldie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite