Competiţie: Premii de 200.000 de lei pentru şcolile, profesorii şi elevii performanţi din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Consiliului Judeţean Alba implică toate grădiniţele şi şcolile din Alba, iar câştigătorii vor fi premiaţi la sfârşitul anului şcolar în curs.

Competiţia „Școala de nota 10” antrenează instituţii de învăţământ  preuniversitar de toate nivelurile, de la grădinițe, până la licee. Potrivit organizatrorilor, se urmăreşte promovarea unor valori  civismul, voluntariatul și calitatea în educație.

Fiecare instituţie de învățământ din Alba va fi evaluată în baza unei fișe complexe ce cuprinde date despre cadre didactice și elevi, dar și despre managementul de la nivelul respectivei unități.

„Proiectul va evidenţia, prin intermediul evaluărilor calitaive şi cantitative,  activitatea fiecărei unităţi şcolare sub aspectul investiţiilor în baza material şi resursele umane, precum şi al participării la activităţi extraşcolare, competiţii şcolare, colaborări şi parteneriate instituţionale, proiecte şi programe locale, naţionale , internaţionale“, se arată în expunerea de motive a proiectului.

„Eu consider că nu sunt condiţii egale, dacă luăm în calcul toate şcolile din Alba. Nu putem compara un liceu real cu unul tehnic. Propun o evaluare corectă, nu fişe de evaluare formale“, a apreciat Elena Ignat, consilier judeţean PNL.

Criteriile de evaluare


„Toate şcolile din Alba vor fi implicate. Activitatea din toate instituţiile de învăţământ trebuie sprijinită. La finalul proiectului, atât noi, cât și părinții și elevii, vom ști exact ce nivel are fiecare școală, care sunt școlile cele mai bune dar și școlile care trebuie ajutate pentru a oferi educație de calitate. Cred că îi va ajuta foarte mult pe elevi și pe părinți în alegerea școlii și a carierei “, a punctat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, iniţiatorul proiectului.

Competiția este structurată pe trei nivele: preşcolar, clasele I-VIII și liceu.  Criteriile generale avute în vedere se referă la procentajul de cuprindere în grupa pregătitoare a preșcolarilor, rezultatele obținute la examenele naționale, olimpiadele școlare, precum și la concursurile educative, implicarea în proiecte descentralizate și cu finanțare europeană.

Valoarea premiilor acordate nu este de neglijat, 200.000 de lei. Şcolile performante vor fi recompensate cu 30.000 de lei, iar un profesor care va câştiga locul întâi va primi 10.000 de lei. Acordarea premiilor pentru şcoli, dacăli şi elevi se va face pe nivelul: preşcolar, gimnaziu şi liceu.

Finalul competiției va coincide şi cu întocmirea unei hărţi a calității în educație, în care va apărea fiecare grădiniţă, şcoală şi liceu din Alba.  Datele vor fi făcute publice prin intermediul unei pagini de internet.

 

 

 

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite