Compania Elit intră pe piaţa nunţilor. A cumpărat un spaţiu în Alba Iulia cu 600.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiul cumpărat de compania Elit Cugor
Spaţiul cumpărat de compania Elit Cugor

Unul dintre jucătorii cei mai importanţi de pe piaţa cărnii şi a produselor din carne intră şi în domeniul afacerilor cu nunţi. Compania Elit SRL Cugir a cumpărat un spaţiu de aproape 2.000 de metri pătraţi în Alba Iulia, cu aproximativ 600.000 de euro.

Spaţiul este reprezentat, de fapt, de fostele Galerii Ulpia Traiana situate la parterul unuia dintre blocurile M de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. Spaţiul commercial în suprafaţă de 1.949 de metri pătraţi a fost achiziţionat de Elit în cadrul unei licitaţii organizate de Expert Insolvenţa SPRL Hunedoara, lichidatorul firmei falimentare Ulpia Traiana SA Alba Iulia.

Licitaţia a început de la 1,7 milioane de lei cu TVA şi s-a adjudecat la valoarea finală de 2,65 milioane de lei, adică aproximativ 600.000 de euro. Surse neoficiale susţin că patronul de la Elit, Dorin Mateiu, vrea să amenajeze în spaţiul achiziţionat o sală de nunţi. Elit SRL Cugir a avut în 2011 o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro.

Un alt spaţiu comercial din Alba Iulia, tot de pe Bulevardul Transilvaniei, în suprafaţă de 987 metri pătraţi aparţinând societăţii comerciale Ardeleana SA a fost vândut în 15 iunie cu suma de 1,82 milioane de euro societăţii Lin şi Ema SRL Alba Iulia.

Service auto cumpăratcu peste 2 milioane lei

Acelaşi lichidator a vândut, tot la licitaţie, şi un service auto şi showroom ce aparţine tot firmei Ulpia Traiana, în suprafaţă totală de 8.545 metri pătraţi. Service-ul este amplasat pe strada Gării şi a fost cumpărat cu 2,1 milioane de lei cu TVA, aproximativ 470.000 de euro. Cumpărătorul este societatea Euro Star Group SRL Alba Iulia, care deruleză activităţi de comerţ de piese şi accesorii pentru autovehicule.

Spaţiul cumpărat

"Vindem la preţurile cele mai bune pe care le putem obţine toate proprietăţile societăţilor aflate în faliment. Numai aşa putem să returnăm banii datoraţi la stat şi către ceilalţi creditori”, a spus Emil Gros, reprezentantul Expert Insolvenţa SPRL Hunedoara.

Dintre proprietăţile Ulpia Traiana şi Ulpia Construct, ambele aflate în proprietatea omului de afaceri Ioan Mircea Chira, mai sunt scoase la licitaţie o clădire şi un teren în zona izvorului lui Homoşteanu, o casă şi un teren în localitatea Şard, mai multe parcele de teren intravilan în aceeaşi lcoalitate, un spaţiu commercial de 63 metri pătraţi pe strada Moţilor din Alba Iulia, un teren arabil la Vinţu de Jos, o sală de festivităţi la Cugir, un teren intravilan de peste 1.600 meri pătraţi la Alba Iulia. Sumele cerute totalizează peste 3 milioane de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite