Comisarul şef Milu Todea, achitat într-un dosar de corupţie, repus în funcţia de adjunct al IPJ Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Milu Constantin Todea
Comisarul şef Milu Constantin Todea

Comisarul şef Milu Constantin Todea, achitat într-un dosar de corupţie în care a fost judecat pentru favorizarea infractorului a revenit în funcţia de adjunct al comandantului IPJ Alba. Milu Todea a fost suspendat din funcţie în marie 2009, imediat după ce a început ancheta împotriva lui.

Comisarul şef Milu Constantin Todea a fost achitat definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în octombrie 2011.

Ca urmare a faptului că prin Decizia penală nr. 3777 din 25.10.2011, rămasă definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a dispus achitarea comisarului şef de poliţie Todea Constantin Milu, prin Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, începând cu data de 24.03.2009 (data la care a fost pus la dispoziţie), acesta a fost repus în toate drepturile anterioare şi numit în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. În ultima perioadă de timp, atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe linie de ordine publică, au fost îndeplinite de şeful Serviciului Rutier, comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu. Domnul comisar şef de poliţie Todea Constantin Milu şi-a reluat activitatea profesională în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, se afirmă întrun comunicat de presă al IPJ Alba făcut public miercuri. Potrivit deciziei IGPR, Milu Todea va primi retroactiv şi sumele de bani corespunzătoare salariului de adjunct al şefului IPJ Alba. 

Milu Todea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în iunie 2009, sub acuzaţia de “favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită”. Alături de acesta a fost trimis în judecată şi finul său, subofiţerul Gheorghe Dănuţ Pleşa. 

Cei doi poliţişti au fost acuzaţi că, în 4 decembrie 2008, au dezvăluit o acţiune de filaj prin care se urmărea prinderea în flagrant a unui angajat de la Registrul Auto Român Alba, în timp ce lua mită. La sfârşitul lunii octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv şi irevocabil pe Constantin Milu Todea. Subofiţerul Gheorghe Dănuţ Pleşa a rămas cu pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite