Combinatul chimic Upsom Ocna Mureş scos la vânzare pentru 14,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul Upsom Ocna Mureş
Combinatul Upsom Ocna Mureş

Platforma industrială GHCL Upsom Ocna Mureş, aflată în insolvenţă, a fost scoasă la licitaţie de administratorul judiciar, la un preţ de pornire de 14,7 milioane de euro. Fostul combinat chimic este închis în 2010.

Licitaţia pentru vânzarea platformei industriale din judeţul Alba este programată pentru 28 septembrie, dată când vor fi scoase la vânzare şi alte bunuri aparţinând GHCL Upsom.

Astfel, administratorul Casa de Insolvenţă Transilvania va încerca să vândă Stadionul Unirea situat în Ocna Mureş, compus din terenul de 45.000 metri pătraţi, tribună, case de bilete, platformă betonată, pentru 119.394 euro, precum şi alte active situate în afara platformei industriale, preţul total de pornire fiind stabilit la aproape 76.000 de euro.  GHCL Upsom Ocna Mureş este controlată de grupul indian GHCL şi a fost închisă în anul 2010 din cauza suspendărilor livrărilor de gaze, dată la care avea circa 900 de angajaţi.

Combinatul de produse sodice a intrat în insolvenţă în anul 2011 la solicitarea Romgaz, pentru datorii de 14 milioane de euro. Datoriile sunt însă mult mai mari, având în vedere creditele bancare angajate în ultimii ani de funcţionare a societăţii.

Societatea Upsom  Ocna-Mures a fost construita între anii 1984-1986 de catre societatea belgiana "Solvay&Co" si avea sa devina la sfârsitul secolului XIX si în primele decenii ale secolului XX singura unitate producatoare de soda din România si una din cele mai importante din Europa. Vânzarea sodei calcinate a scăzut drastic în perioada crizei economice şi a determinat închiderea combinatului. Indienii de la GHCL au cumpărat combinatul de la firma Bega Timişoara pentru aproximativ 20 de milioane de euro.

Combinatul Upsom Ocna Mureş
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite