Comasarea şcolilor din Alba va continua şi în 2012. Directorii îşi pierd funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Singidava va fi unificată cu şcoala nr.2 din oraş
Şcoala Singidava va fi unificată cu şcoala nr.2 din oraş

Din două va  rămâne una. Este reţeta după care  o serie de şcoli din Alba vor fi comasate anul viitor, la nivel administrativ. Consecinţa principală: directorii îşi vor pierde funcţiile.

Inspectoratul Şcolar Alba  a cerut primăriilor din judeţ să trimita până la începutul lunii viitoare, propuneri referitoare la reţeaua scolară preuniversitară pentru anul şcolar viitor.

Administraţia locală din Cugir a hotărât să  unifice Şcolile generale numărul 2 cu „Singidava”. La baza iniţiativei administraţiei locale se află atât argumente demografice, cât şi financiare.

„În momentul de faţă, cât şi în perspectivă, populaţia şcolară, la fel ca populaţia localităţii, este în scădere, motiv pentru care se impune ca necesară luarea unei măsuri care să echilibreze cifra de şcolarizare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, astfel încât să nu existe nici o şcoala cu efective sub 300 de elevi. Unificarea a două instituţii rezolvă, cu prioritate, problema distribuirii echilibrate a elevilor între şcolile din oraş, iar pe un plan secund, şi problema financiară“ a declarat viceprimarul Rodica Florea.

18 unităţi comasate şi 14 desfiinţate

Anul şcolar în curs, a început cu opt şcoli şi zece grădiniţe comasate la nivel administrativ. Din septembrie, Şcoala din Şard  a fost comasată cu Şcoala generală din Ighiu, Şcoala din Hăpria cu cea de la Ciugud, Şcoala de la Unirea II cu cea de la Unirea şi Şcoala generală din oraşul Zlatna cu Grupul şcolar din localitate. Procesul de comasare a afectat şi zece grădiniţe din oraşele Aiud, Cugir şi Sebeş. Unităţile preşcolare vor trece practic în subordinea şcolilor de care aparţineau până acum, din punct de vedere financiar.

În plus, 14 unităţi şcolare nu se mai regăsesc din septembrie  pe harta şcolară din judeţ, după ce au fost desfiinţate, iar elevii au fost mutaţi la şcolile cele mai apropiate ca distanţă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite