Colecţie vestimentară lansată în premieră de patru studente din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tinere din Alba Iulia au pus bazele unei linii vestimentare pe care au prezentat-o la finele acestei săptămâni. Alida-Manuela Moldovan (23 ani), Alexandra Elena Ciorea (22 ani) alături de surorile gemene Mihaela şi Alexandra Buda (20 ani) creează haine pe care speră să le vândă în întreaga lume.

Au realizat zeci de schiţe şi au creat tot atâtea rochii. Proiectul l-au conceput şi l-au pus în aplicare singure „la o cafea“. „În urmă cu câteva luni ne-am întâlnit toate la o cafea unde am început veşnicele discuţii despre fashion, punctul nostru comun. Fiecare avea idei, fiecare avea viziuni despre cum ar vrea să arate o rochie sau o ţinută aşa că ne-am hotărât să facem ceva în acest sens“, a povestit Alexandra Buda.

În câteva zile tinerele din Alba Iulia s-au pus pe treabă. Au pus pe hârtie schiţele au achiziţionat materialele şi au început proiectul MaVa Line. „Noi ca stil suntem foarte diferite. Ca atitudine, ca fel de abordare avem personalităţi opuse, motiv pentru care ne-am hotărât ca şi creaţiile noastre să fie la fel, iar pe scenă să şi le prezinte fiecare“, a afirmat Alida Moldovan.

image

Creaţiile tinerelor spun totul despre ele încă de pe hârtie. „Eu sunt rebela grupului, sunt cea mai extravagantă ceea ce s-a putut vedea şi pe podium“, a spus Alexandra Ciorea. Nota de eleganţă este adusă liniei vestimentare de către surorile Alexandra şi Mihaela Buda. „Am purtat ceea ce ni s-a potrivt nouă ca şi persoane, simplu, elegant şi de efect“, au completat tinerele.

Investiţii de sute de lei

Pentru realizarea acestei linii vestimentare tinerele au investit sute de lei în achiziţionarea materialelor şi accesorilor. „Costurile le-am suportat noi în bună parte, dar am găsit şi sprijinul unor sponori. Am încercat să ţinem costurile cât mai reduse pentru că suntem la început. Mâna de lucru ne-a fost asigurată de rude: mama, mătuşa, iar astfel noi am plătit doar materialele“, a afirmat Alexandra Buda.

Aproximativ 200-300 lei au investit tinerele în realizarea unei rochii. Rochiile din prima colecţie MaVa Line vor fi puse în curând în vânzare pe site-ul mavaline.blog.com. „Vrem să continuăm acest proiect şi să îl extindem. Intenţionăm să facem prezentări şi în alte oraşe. Avem în vedere pentru viitorul apropiat Clujul şi Sibiul“, a spus Mihaela Buda.

Costul unei rochii unicat realizate de tinerele din Alba Iulia este de 450 lei. Colecţia a fost apreciată de publicul care a vizionat prima prezentare a fetelor. „Sunt talentate, iar creaţiile sunt pe măsură. Am văzut extravaganţă şi eleganţă în egală măsură. Am văzut rochii potrivite oricărei femei. Un puls este faptul că sunt unicat“, a spus Georgeta Giurgiu, 32 ani.

image

Pe lângă talentul de creatoare de modă, fetele sunt realizate şi pe plan şcolar. Alida-Manuela a absolvit Facultatea de Medicină Generală Asistenţă Medicală Arad şi urmează să-şi susţină licenţa. Alexandra Ciorea este în ultimul an la Facultatea de Finanţe Bănci, Mihaela Buda este studentă în Italia la Educaţie Fizică şi Sport şi la Universitatea „1 Decembrie“ din Alba Iulia la Franceză-Engleză, iar Alexandra, este şi ea studentă la univeristatea albaiuliană la Facultatea de Drept şi Istorie.

„Fiecare îşi va alege o meserie în urma absolvirii facultăţii. Fashionul va rămâne pasiunea comună care ne uneşte din copilărie şi pentu care vom dezvolta proiecte împreună, însă nu ne putem baza pe asta pentru a trăi“, a spus Alida Moldovan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite