U Cluj – CFR, meci de risc maxim la Alba Iulia. 500 de jandarmi şi poliţişti ies în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul de fotbal ce va avea loc vineri la ora 16.30 pe stadionul Cetate, între Universitatea şi CFR Cluj, este considerat de risc maxim. Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti vor supraveghea păstrarea ordinii în Alba Iulia.

Galeriile celor două cluburi au fost implicate în multe evenimente sângeroase. Din acest motiv s-a decis mobilizarea a câteva sute de jandarmi şi poliţişti, care vor supraveghea suporterii pe tot parcursul şederii în Alba Iulia.

Desfăşurare de forţe de ordine

Este cea mai mare desfăşurare de forţe care a avut loc în ultimii ani în oraş. „Peste 350 de jandarmi şi 2 câini de serviciu din cadrul Jandarmeriei Alba şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor avea misiunea de a asigura ordinea publică “, a spus Ovidiu Jurcoveţ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

În plus, aproximativ 150 de poliţişti din cadrul IPJ şi poliţişti comunitari, în cooperare cu agenţi ai Serviciului Poliţiei Transporturi, vor acţiona în staţia CFR, pe străzile pe care se vor deplasa suporterii şi lângă stadion. „Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Galeriile vor fi însoţite permanent de jandarmi şi sperăm să nu aibă loc incidente“, a completat Ovidiu Jurcoveţ.

image

Stadionul din Alba Iulia va fi plin mâine la meci. Vor asista aproximativ 7.000 de spectatori. Azi dimineaţă mai erau disponibile aproximativ 1.000 de bilete la tribuna I, unde preţul este de 35 de lei. La tribuna a II-a rezervată suporterilor U Cluj un bilet costă 25 de lei.

Sunt aşteptaţi la Alba Iulia aproape 4.000 de suporteri ai Universităţii, în timp ce galeria CFR Cluj va fi formată din 400 – 500 de persoane. Numărul suporterilor CFR va fi, însă, mai mare în condiţiile în care au cumpărat bilete şi în restul tribunei I nu doar în sectorul rezervat galeriei proprii.

Suporteri interzişi pe stadion

„Cinci suporteri ai echipei Universitatea Cluj şi patru suporteri ai echipei CFR Cluj au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, fiind incluşi în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion“, a mai spus Ovidiu Jurcoveţ.

image

În interiorul arenei vor acţiona angajaţii firmei private de securitate, Trans Guard Security Miercurea Ciuc cu care clubul Universitatea Cluj are încheiat un contract pentru paza vestiarelor, protecţia arbitrilor şi îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion.

„Comericanţii din zona stadionului au fost înştiinţaţi în scris să nu vândă băuturi alcoolice cu o oră înainte de meci, în timpul partidei şi o oră după. Strada Septimus Severus va fi închisă, iar circulaţia pe celelalte străzi din zona stadionului va fi restricţionată“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite