Alba Iulia: Clădirea fostului cinematograf Columna se distruge „în conservare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ani de zile cinematograful Columna nu este mai mult decât un punct de reper pentru trecătorii din zona centrală din Alba Iulia. O emblemă a oraşului a devenit o clădire părăsită cu multe necunoscute.

Aflat în adimistrarea companiei ,,RomaniaFilm“, fostul cinematograf Columna, situat pe strada Nicolae Titulescu din centrul oraşului, a funcţionat ani de zile ca şi club, lucru deranjant pentru locuitorii zonei.

„Era îngrozitor. Am depus plângeri peste plângeri la primărie cu privire la gălăgia infernală şi beţivii care ne trezeau noaptea. Era o mizerie de nedescris şi doze de bere pretutindeni!“, a povestit Maria Truţă, de 50 ani, care locuieşte într-un bloc din apropiere.

Imobil lăsat în paragină


Părăsit o vreme şi devastat de rău-făcători, imobilul a devenit adăpost pentru boschetari. În situaţia în care se găsea imobilul, administraţia locală a făcut demersuri în vederea preluării acestuia, însă, din spusele reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, un răspuns concret a întârziat să apară.

„La sfârşitul lunii august, primăria a primit o adresă din partea companiei RomâniaFilm prin care ni se propunea preluarea a tot ce însemna active şi pasive plus personal, de la cinematograful Dacia şi fostul cinematograf Grădina de vară. Nu se făcea nicio referire la cinematograful Columna“, a explicat Doru Inurean, reprezentantul Primăriei Alba Iulia.

Propunerea a fost refuzată de către liderii administraţiei locale. „Era evident că aşa ceva nu era posibil din moment ce în plină criză chiar personalul din primărie avea oricum de suferit. Nu se putea pune problema de un volum numeric mai mare al personalului în administraţia locală, în aceste condiţii“, a completat Doru Inurean.

Oamenii vor să fie reparat

Suspiciunile asupra celor întâmplate cu fostul cinentograf din centrul oraşului continuă să persiste. Reprezentanţii primăriei susţin că acesta este un argument suficient de puternic care ar putea confirma faptul că imobilul a fost vândut. „Nu are niciun sens să plăteşti nişte impozite aiurea pe ceva ce nu îşi aduce profit. Ori e vândut, ori e închiriat“, a mai afirmat Doru Inurean.

„România Film“, administratorul cinematografului susţine că acesta nu poate fi vândut pentru că potrivit legii, va trece în administrarea consiliului local. Până atunci „cinematograful rămâne închis, în conservare“, au afirmat reprezentanţii „România Film“.

Locuitorii nu ştiu ce s-a întâmplat, dar ştiu ce vor să se întâmple cu imobilul. „Ar fi frumos să fie reamanajat chiar şi ca local, însă unul de bun gust, ori ca sală de spectacole sau chiar cinematograf. Până acum nu s-a făcut nicio investiţie“, a spus Octavia Todorescu, de 52 ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite