Citiţi în noul săptămânal „ADS Alba“ despre valoarea investiţiilor în centrul istoric: „Cetatea Alba, repusă pe harta turistică a Europei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta a III-a a Cetăţii
Poarta a III-a a Cetăţii

Vezi în Săptămânalul „ADS Alba“, care a apărut la chioşcurile de ziare care sunt investiţiile făcute de autorităţi pentru a readuce la viaţă Cetatea Alba Iulia.

Lucrările de restaurare a Cetăţii din Alba Iulia au început acum mai bine de 17 ani. Efortul şi banii cheltuiţi încep să-şi arate roadele: centrul istoric se află pe lista de aşteptare a României pentru includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Refacerea porţilor şi amenajarea parcului din şanţurile cetăţii sunt principalele lucrări desfăşurate de municipalitate în ultimii ani. „Municipalitatea albaiuliană este printre cele mai performante autorităţi publice locale din România în atragerea de fonduri europene în comparaţie cu alte administraţii locale. Astfel am demarat 18 proiecte de restaurare, ceea ce ne clasează pe primul loc în ţară. Cetatea Alba Carolina conţine majoritatea acestor proiecte“, a declarat primarul Mircea Hava.

Istoria cetăţii din Alba Iulia îşi începe povestea în urmă cu mai bine de 2.000 de ani şi este o mărturie vie a trei epoci diferite: Castrul Roman Apulum (106 d.Ch.), Cetatea Medievală Bălgrad (sec. XVI-XVII) şi Cetatea Alba Carolina, fortificaţie de tip Vauban (sec. XVIII).

Află care este valoarea investiţiilor şi care sunt cele mai spectaculoase lucrări de reabilitare a Cetăţii din Alba Iulia în paginile Săptămânalului „ADS Alba“ care se găseşte la chioşcurile de ziare.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite