Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia auto pe drumurile din judeţ se desfăşoară în condiţii de iarnă. Drumarii au intervenit cu utilaje pentru a elibera carosabilul de zăpadă. 400 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe drumurile naţionale.

Cinci autospeciale de deszăpezire au intervenit încă de azi noapte pentru a înlătura zăpada de pe străzile din Alba Iulia.

„Suntem în trafic de la ora 3.00 pentru a degaja suprafaţa carosabilă. Nu sunt probleme deosebite. S-a intervenit pe arterele principale dar şi în cartierele mărginaşe ale oraşului, respectiv la Oarda, Miceşti, Bărăbanţ şi Pâclişa. S-au împrăştiat peste 45 de tone de material antiderapant“, a precizat Pavel Cimpoieş,directorul adjunct al firmei SC Salprest SRL care asigură salubrizarea oraşului dar şi serviciile de deszăpezire.

De asemenea, şi pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. „În Alba se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene deschise traficului. Deocamdată nu au fost semnalate probleme deosebite. Echipele societăţii de Drumuri şi Poduri au intervenit în ultimele trei zile pe aproximativ 50 de sectoare de drum judeţean pentru combaterea poleiului şi a zăpezii, folosind utilaje cu lama şi peste 900 de metri cubi de material antiderapant“, a precizat George Şinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului judeţean Alba. Până pe data de 15 martie 11 sectoare de drumuri judeţene sunt închise circulaţiei.

Alte 400 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe drumurile naţionale. Şoferii sunt sfătuiţi să pornească la drum doar dacă au maşina echipată corespunzător pentru sezonul de iarnă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite