Alba Iulia: Circuitul Apulum Grand Prix a ajuns la etapa a IV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Circuitul Apulum Grand Prix a ajuns la etapa a IV-a
Alba Iulia: Circuitul Apulum Grand Prix a ajuns la etapa a IV-a

Ieri a avut loc la Alba Iulia a IV-a etapă a circuitului de şah rapid Apulum Grand Prix. La concurs au participat un număr de 24 de jucători din Alba Iulia, Sibiu, Aiud, Cugir, Sebeş, Sântimbru şi Teiuş.

La capătul celor 7 runde de joc, s-a impus tânărul Ovidiu Lupu cu 6 puncte, care l-a devansat cu o jumătate de punct pe Iulius Kadar. A treia poziţia a fost ocupată de Mihai Vîlceanu, şahistul cugirean trecând astfel pe locul I în clasamentul general al circuitului.

„Merită menţionată şi evoluţia excelentă a juniorului albaiulian David Cordea, în vîrstă de 12 ani, care s-a clasat pe locul 4 cu 5 puncte.  Din păcate au absentat tinerele speranţe ale şahului albaiulian, Mihnea Costachi, de 7 ani şi Adrian Sechereş, de 9 ani, ambii având varicelă şi fiind nevoiţi să ia un repaus de câteva zile”, a declarat Marius Ceteraş, preşedintele Clubului municipal de şah Alba Iulia.

Rezultate bune şi la seniori

Şahiştii albaiulieni au obţinut rezultate bune şi în competiţiile de seniori. Tudor Sfârlog s-a clasat al treilea la turneul internaţional de seniori de la Timişoara, organizat weekendul trecut. Şahistul albaiulian a încheiat competiţia cu 5,5 puncte din 9 partide.

Acesta a fost învins de favoritul numărul 1, Evgeny Gleizerov din Rusia şi de dublul campion naţional de seniori Alin Berescu, ambii şahişti fiind recunoscuţi la nivel internaţional.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite