Cinci noi centre pentru persoanele cu dizabilităţi din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect
Reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect

Un număr de cinci clădiri din oraşele Abrud, Aiud, Blaj, Cugir şi Zlatna vor fi reabilitate şi renovate. Acestea vor adăposti câte un centru pentru persoanele cu nevoi speciale din zonele respective. Valoarea totală a proiectului, finanţat prin fonduri europene, este de aproximativ 3.500.000 lei.

Beneficiarii proiectului „Servicii Integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba“ s-au reunit astăzi pentru a discuta stadiul actual al derulării proiectului, precum şi despre modul în care va fi dusă la bun sfârşit amenajarea şi renovarea celor cinci centre.

„Prin acest proiect se doreşte reabilitarea a cinci locaţii în Abrud, Aiud, Blaj, Cugir şi Zlatna, creşterea accesibilităţii serviciilor sociale, dezvoltarea unor atitudini şi comportamente sănătoase în rândul grupurilor de populaţie aflate în situaţii de risc, dezvoltarea şi diversificarea reţelei de servicii integrate pentru persoanele marginalizate, persoanele cu handicap şi persoane în situaţii de risc din judeţul Alba, organizarea unor ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competentelor profesionale“, a spus Mariana Hurbean, coordonatoarea proiectului.

 Servicii specializate

Centrele vor avea diferite programe pentru implicarea şi motivarea persoanelor cu dizabilităţi, în funcţie de vârsta acestora:
- „Verde pentru şansa Ta“, se adresează tinerilor şi adulţilor aflaţi în risc social;
- „Ajută-mă să trăiesc frumos“, se adresează persoanelor tinere şi adulţilor cu dizabilităţi;
- „Micul Prinţ - paşi spre viitor“, se adresează copiilor de 14-16 aflaţi în risc social
- ,,E-Reţea Pro Economie Socială -Serviciu platformă tip umbrela pentru
interconectarea informaţională.

Proiectul „Servicii Integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba“ reprezintă un parteneriat între Consiliul judeţean Alba, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, şi primăriile din oraşele Abrud, Aiud, Blaj, Cugir, respectiv Zlatna. Acesta se derulează Prin ADR Centru şi a fost depus spre finanţare pe Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Contractul de finanţare, în valoare de 3.500.000 lei a fost semnat în luna septembrie a anului trecut. Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite