Cifrele referendumului în Alba: 437 de secţii, 318.000 de alegători şi costuri de 1 milion lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votul de la Referendum îi bântuie pe români
Votul de la Referendum îi bântuie pe români

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va costa în Alba suma de 1,1 milioane de lei. Cei aproximativ 318.000 de alegători înscriţi pe listele electorale permanente vor putea vota în 437 de secţii.

Vineri, 27 iulie, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba va avea loc instruirea preşedinţilor din secţiile de votare şi totodată vor fi predate buletinele de vot, sigilate în pachete de 100 de bucăţi, ştampilele de control şi de vot, precum şi restul materialelor necesare în secţiile de votare incluzând aparatura necesară copunicaţiilor.

Potrivit prefectului Dan Simedru, bugetul alocat judeţului Alba pentru oragnizarea referendumului se ridică la 1,1 milioane de lei. Au fost înfiinţate 437 de secţii de vot, cu 6 mai multe decât la algerile locale din 10 iunie. Patru secţii noi au fost înfiinţate în oraşul Sebeş şi câte una în comunele Arieşeni şi Ciuruleasa. „La Arieşeni s-a înfiinţat secţie pentru că se estimează prezenţa a 800 de turişti“, a afirmat prefectul de Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite