Chitariştii albaiulieni nu îşi uită pasiunea nici pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Giulvezan lucrează de 30 de ani într-un magazin cu instrumente muzicale româneşti
Ştefan Giulvezan lucrează de 30 de ani într-un magazin cu instrumente muzicale româneşti

Magazinele de instrumente muzicale nu duc lipsă de clienţi nici pe vreme de criză. Iubitorii muzicii, fie ei profesionişti sau amatori, sunt dispuşi să cheltuiască oricât pentru pasiunea lor.

Chitarelele şi viorile sunt cele mai căutate instrumente pe piaţa de profil albaiuliană. Anual sute de bucăţi sunt vândute în magazinele de instrumente muzicale din oraş, cu toate că taversăm o perioadă de criză economică şi financiară. „Chiar dacă relativ uşor simţim o scădere a vânzărilor acestea nu sunt nici pe departe în stadiul în care să ne îngrijoreze. În luna decembrie am vândut 200 de chitare. Cu toate acestea nu pot să nu mă gândesc că astfel de vânzări erau fireşti în urmă cu 5-6 ani într-o lună oarecare“, a afirmat administratorul magazinului Casa Vacanţei, Ştefan Giulvezan. Viorile au căutare în rândul străinilor. „Comenzile pentru viori vin de obicei de dincolo. Este un instrument mai sensibil“, a completat Ştefan Giulvezan.

Cei mai fideli cumpărători sunt elevii care studiază în şcoli de muzică şi de artă, dar şi profesioniştii şi amatorii susţin reprezentanţii magazinelor de profil. „De multe ori perioada vacanţelor ne aduc mulţi cumpărători tineri care se pregătesc de plecare în tabere. Chitara este instrumentul preferat“, a afirmat administratorul magazinului Casa Vacanţei, cunoscut de 30 ani sub numele de Sportul Cetate. Şi instituţiile fac vânzări însemnate în acest domeniu. „Instituţiile de stat care au centre de cultură sau diferite ansambluri sau formaţii apelează la noi“, a spus Nicoleta Stănilă, vânzătoare la magazinul Select Music.

Marfă variată în magazine

Chitara este instrumentul muzical care se vinde cel mai bine printre albaiulieni. „Eu fac vioară şi pian la şcoală, dar îmi place foarte mult chitara şi intenţionez să îmi achiziţionez una“, spune Alexandru Damian, elev în clasa a VIII-a.

Magazinele de profil din Alba Iulia oferă spre vânzare marfă variată de la firme diferite. În timp ce unii preferă să promovaze marfa românească, alţii mizează pe mărci cunoscute din străinătate. „De 30 de ani avem instrumente fabricate în ţară. Hora Reghin este principalul nostru furnizor“, a spus Ştefan Giulvezan. Pentru că instrumentele reprezintă o investiţie pe termen lung, magazinele din Alba Iulia oferă clienţilor o gamă largă de mărci şi instrumente. „Colaborăm cu firme ca Roland, Korg, RCF sau Dynacord, tocmai în ideea de a oferi clienţilor oportunitatea de a avea de unde alege. Clienţii ne trec pragul zilnic, iar lunar vindem circa 25 de instrumente, cele mai multe chitare“, a mai spus Nicoleta Stănilă.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite