Alba Iulia: Portret. Bogdan Chindriş vrea să joace tenis ca Nadal în formă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Bogdan Chindriş vrea să joace tenis ca Nadal în formă maximă
Alba Iulia: Portret. Bogdan Chindriş vrea să joace tenis ca Nadal în formă maximă

Bogdan Chindriş e un pic mai înalt decât fileul de la mijlocul terenului, dar este făcut pentru tenis de câmp, are calităţi nebănuite pentru acest sport  şi o ambiţie pe măsură.

Antrenorii afirmă despre Bogdan Chindriş că ar putea ajunge unul dintre cei mai redutabili tenismeni români. Bogdan ar vrea să ajungă departe în sportul alb, dar spune că mai mult i-ar place să se facă antrenor de tenis de câmp.

 „La trei ani eram deja cu racheta în mână, la 4 ani am început să dau în minge, iar în urmă cu doi ani am început tenisul de performanţă. Atunci i-am spus mamei mele că vreau să mă ducă la tenis de câmp“, povesteşte Bogdan.

Semifinalist la Masters-ul Ardealului

A ajuns anul acesta în semifinale la Master-ul Ardealului câştigând finala mică. Este poziţionat pe locul patru pe plan naţional, la categoria 10 ani, dar joacă foarte bine şi la categoriile de vârstă superioare. De exemplu, participă şi la categoria de vârstă 12 ani şi e primul în clasament dintre copiii de vârsta lui ce au fost înscrişi şi la acest nivel de vârstă.

Anul acesta a evoluat în 12 turnee câştigând cinci dintre ele. „Bogdan ştie cel mai mult tenis dintre toţi sportivii clubului nostru, e cel mai tehnic. Nu-l ajută încă fizicul, dar, dacă va creşte, nu ştiu cine îl va mai putea bate“, spune antrenorul Doru Brânduşan. Antrenorii săi sunt convinşi că va fi numărul unu pe plan naţional dacă va creşte în înălţime şi va acumula la capitolul masă musculară.

„E foarte bun, joacă excelent. Băiatul ăsta ştie toate loviturile din tenis. Singura lui problemă este fizicul. Dacă, însă, va pune pe el şi se va înălţa, eu zic că va ajunge numărul unu naţional, pentru că ar căpăta încredere şi psihic”, afirmă despre Bogdan şi antrenorul Călin Moldovan.

Nadal şi Roddick, tenismenii săi favoriţi

Bogdan Chindriş se antrenează în fiecare zi şi visează să joace ca Rafael Nadal în formă maximă – tenismenul lui favorit. „Îmi place de Nadal că aleargă foarte mult. Acum, însă, după ce a fost accidentat, nu-mi mai place aşa mult de el. Parcă nu mai joacă cu aceeaşi ambiţie“, spune Bogdan.

L-a apreciat foarte mult şi pe americanul Andy Roddick, când era în plină ascensiune sportivă. „Îmi plăceau foarte mult la Roddick forehand-ul şi serviciul, pentru că erau foarte puternice“, explică Bogdan. Ca şi americanul, tânărul tenismen are ca armă principală tot forehand-ul, dar recunoaşte că trebuie să mai lucreze la backhand şi la slice (minge tăiată, cu efect) pentru a-şi îmbunătăţi stilul de joc şi a a avansa în ierarhia naţională a sportului alb.

Ce-i place:
„Îmi plac toate sporturile pentru că înseamnă mişcare. Mă mai joc fotbal cu văru-meu şi ne place să jucăm şi rugbi cu mingea de fotbal. La copii îmi place să fie deştepţi, în primul rând, dar şi cuminţi, ascultători.“

Ce nu-i place: „Nu-mi plac copiii răi, obraznici, neascultători, care se bat şi vorbesc urât. Pentru că sunt mai mic de înălţime, mai sunt unii copii care se bagă în mine, mă provoacă, dar eu trec mai departe, îi las în pace, nu-i bag în seamă.“

Vrei să joci la fel de bine ca Nadal?
B.C.: „Da, dar nu cum joacă acum, ci cum juca în formă maximă, când îl bătea mereu pe Roger Federer. Dar mi-aş dori mai mult să fiu antrenor, decât numărul unu mondial. Mi-ar place pentru că mi se pare amuzant, dar şi pentru că aş putea să-i învăţ pe ceilalţi copii din ceea ce ştiu eu.“

Cum a fost la Masters-ul Ardealului?
B.C.: „Nu-mi mai aduc aminte toate jocurile, dar ţin minte că în primul tur am trecut uşor de un tenismen canadian, cu 6-1, 6-2. Mai reţin că am avut un meci foarte greu, cu un oltean, nu mai ştiu cum îl cheamă. L-am bătut în cele din urmă în trei seturi, cu 6-3, 4-6, 6-4.“

Profil:
Data naşterii: 14 mai 2000, Alba Iulia
Educaţie: elev în clasa a III-a la Liceul Sportiv Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite