Alba Iulia: Locuri de promenadă în şanţurile Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Locuri de promenadă în şanţurile Cetăţii
Alba Iulia: Locuri de promenadă în şanţurile Cetăţii

Începând cu săptămâna viitoare, se vor demara lucrările pentru amenajarea traseelor de Nord şi Sud din Şanţurile Cetăţii Alba Iulia. Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Grup Corint, câştigătoarea proiectului,  au semnat ieri contractul de finanţare necesar demarării lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de euro, bani obţinuţi prin fonduri europene. Lucrările se preconizează a fi finalizate la 1 octombrie 2010.

„Proiectul înseamnă pentru Alba Iulia, în primul rând foarte multă muncă şi înseamnă rezolvarea unei dorinţe pe care o avem de readucere la viaţă a zonei. Este primul mare proiect care se aplică în Cetate, în afară de cele existente pentru reabilitarea Porţilor I şi III. Finanţarea este din bani europeni, pe programul Regional operaţional. Documentele s-au semnat, în câteva zile va începe şantierul, iar în 12 luni, adică în octombrie anul viitor va avea loc recepţia“, a declarat Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia.

Alternativă de petrecere a timpului liber

Primarul a mai precizat că o parte din lucrări vor fi terminate mult mai devreme, deoacere se vor organiza Zilele Cetăţii în luna aprilie, iar la începutul verii, Zilele oraşului. Reprezentantul Asociaţiei Grup Corint, firma care va efectua lucrările, a specificat că noile amplasamente vor reprezenta o alternativă de petrecere a timpului într-un mod cât mai plăcut.

 „Faţă de ceea ce am realizat până acum în şanţurile Cetăţii, pot spune că va arăta mult mai bine. Vom beneficia de o zonă deosebită de relaxare. Pe traseele turistice pe care le-am promovat până acum, pe zona de Nord şi pe zona de Sud vor fi piste de biciclete şi de joging, arii pietonale, mobilier urban şi ambiental. Se va asigura de asemenea legătura cu Traseul celor trei fortificaţii“, a declarat Daniel Sabău, reprezentantul societăţii Corint S.A.

Se aşteaptă vizitatori numeroşi

Daniel Sabău a precizat că noile amplasamente vor atrage şi mai mulţi turişti în Alba Iulia. „Traseele vor fi incredibil de bine organizate pentru turişti. În această vară, turiştii s-au declarat foarte încântaţi de tot ceea ce am realizat, şi sperăm că pe viitor va fi incredibil de bine“, a mai spus reprezentantul firmei Corint S.A.

Albaiulienii sunt încântaţi de noul aspect al Cetăţii. „În ultima perioadă s-au deschis trasee care până acum erau închise publicului.  E foarte bine că se continuă investiţiile“, a spus Maria Petraşcu, o albaiuliancă în vârstă de 32 de ani. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite