Alba: Cetăţean spaniol căutat prin Interpol, arestat de Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat miercuri dosarul unui cetăţean spaniol condamnat la nouă ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui minor.

La Curtea de Apel Alba Iulia s-a aflat un dosar de soluţionare a cererii formulate de Parchet privind luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 zile în vederea prezentării şi punerii în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Spania pe numele lui David Yebra, cetăţean spaniol.

„Mandatul european de arestare a fost emis de către autorităţile judiciare spaniole la data de 17.06.2008, urmare unei sentinţe definitive  de condamnare la pedeapsa de 9 ani închisoare, pronunţată la data de 02.06.2004  pentru comiterea în perioada 13.11.2001-19.01.2002 în localitatea Ourense – Spania a două infracţiuni, respectiv, abuz sexual asupra unui minor şi determinarea unui minor de a-şi abandona domiciliul. Persoana solicitată a declarat că a luat la cunoştinţă despre motivul prezentării sale în faţa instanţei şi nu a formulat obiecţiuni cu privire la identitate“, se arată într-un comunical al Curţii de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că a fost înaintată instanţei doar semnalarea transmisă prin Interpol, urmând ca mandatul european de arestare să fie  prezentat la solicitarea Parchetului.

„Pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal şi pentru a împiedica sustragerea persoanei solicitate de la urmărirea penală, Curtea a apreciat întemeiată solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, sens în care a dispus arestarea acesteia pe o perioadă de 5 zile,  începând cu data de 6 aprilie până la data de 10 aprilie 2011. Având în vedere lipsa de la dosar a mandatului  european de arestare emis de către autorităţile judiciare spaniole, instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 8 aprilie, în vederea depunerii de către Parchet la dosar a mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate, precum şi traducerea acestuia“, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.
 
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite