Alba Iulia: Cetăţean italian eliberat după doi ani de arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Cetăţean italian eliberat după doi ani de arest preventiv
Alba Iulia: Cetăţean italian eliberat după doi ani de arest preventiv

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat din arest un cetăţean italian judecat de tentativă de omor. Giovanni Granieri este în arest din noiembrie 2007 când a fost reţinut în Italia.

Bărbatul este acuzat că a înjunghiat, în urmă cu doi ani, două persoane din oraşul Zlatna, Florin Nistor şi tatăl acestuia, Emanoil Nistor. Incidentul a avut loc în apropierea blocului în care locuia prietena lui Florin Nistor. Între acesta şi Giovanni Granieri, care era însoţit de un alt cetăţean italian, Massimiliano Trombetta, a izbucnit un scandal în timpul căruia cei doi bărbaţi români au fost înjunghiaţi.

Emanoil Nistor şi Florin Nistor au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind internaţi cu diagnostiocul de "plagă penetrantă hemitorace stâng" şi "plagă tăiată penetrantă hemitorace drept, antebraţ stâng şi regiunea occipitală".

Italienii au fugit de la locul faptei, dar au fost prinşi în scurt timp de poliţişti. Iniţial, Giovanni Granieri a fost arestat preventiv, dar apoi a fost eliberat cu interdicţia de a nu părăsi ţara. A fugit în Italia cu o maşină de teren pe care a furat-o din Alba Iulia. După ce a ajuns în Italia a sunat proprietarul maşinii, o funcţionară la o instanţă de judecată din Alba Iulia, căreia i-a zis că o înapoiază în schimbul a 3.000 de euro.

Italianul a fost prins de poliţiştii italieni la volanul maşinii furate. La identificarea şi prinderea acestuia au contribuit şi poliţişti români detaşaţi în Italia. Dosarul în care italianul este acuzat de tentativă de omor calificat este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Următorul termen al procesului este în 10 octombrie 2009.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite