Centrul medical din Ocna Mureş, amânat de conflictul juridic privind clădirea spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea spitalului din Ocna Mureş
Clădirea spitalului din Ocna Mureş

Primăria Ocna Mureş nu poate demara oficial demersurile pentru înfiinţarea unui centru multifuncţional în clădirea fostului spital din oraş datorită unui conflict de natură juridică. Societatea Hospital Clinic Dr. Flip din Bucureşti nu renunţă la procesul în care se judecă legalitatea unei hotărâri a Consiliului local.

Procesul a fost câştigat de Instituţia Prefectului, care a contestat legalitatea hotărârii Consiliului local privind asocierea cu firma Hospital Clinic Dr. Flip SRL, la Tribunal Alba. Societatea din Bucureşti a făcut recurs la sentinţa Tribunalului, care se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a stabilit primul termen pentru 8 octombrie 2012.

„Singura formă care o vedem viabilă este deschiderea unui centru multifuncţional. Demersurile le-am făcut la spitalul judeţean. Conducerea de aici este de acord să se facă în subordinea acestuia, fără personalitate juridică. Din păcate contractele semnate de vechea administraţie ne împiedică să facem acest lucru. Firma Hospital Dr. Filip a depus recurs la sentinţa civilă de la Tribunalul Alba şi nu putem face nimic până la terminarea procesului. Va veni iarna şi o să avem mari probleme de întreţinere a clădirii. Sperăm că se va finaliza procesul cât mai curând”, a spus primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

Viitorul centru multifuncţional de la Ocna Mureş ar urma să funcţioneze cu patru specialităţi: interne, pediatrie, ginecologie şi chirurgie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite