Cei mai buni poliţişti, premiaţi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul principal Vasile Darius Bic este cel mai bun ofiţer de poliţie din Alba
Inspectorul principal Vasile Darius Bic este cel mai bun ofiţer de poliţie din Alba

Cei mai performanţi poliţişti din Alba în anul 2009 au fost recompensaţi astăzi de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în colaborare cu Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Diplome şi cupe simbolice au primit şi reprezentanţii celor mai bune structuri şi unităţi de poliţie din judeţ.

Ofiţerul de poliţie al anului 2009 a fost desemnat inspectorul principal Vasile Darius Bic, care lucrează în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din structura judeţeană a poliţiei. A fost recompensat în principal pentru activitatea depusă în cadrul cercetării unor cauze de corupţie soldate cu trimiteri în judecată. Este vorba, în principal, despre cazul de corupţie de la Registrul Auto Român, filiala Alba, dosar în care trei persoane sunt judecate pentru dare şi luare de mită.

„Acest premiu mă onorează şi nu era posibil să îl primesc dacă colegii nu mă ajutau în tot ceea ce am făcut ca să obţin rezultate bune. Prin acestea înţeleg unele cauze care chiar şi-au atins scopul în sensul în care cei care au săvârşit infracţiuni au ajuns după gratii“, a afirmat Vasile Darius Bic. Comandantul IPJ Alba, comisarul şef Tudor Grindean, a recompensat şi cel mai performant agent de poliţie. Premiul a ajuns la agentul şef adjunct Horea Petruşan, care lucrează la Poliţia municipiului Alba Iulia. Cei doi poliţişti au primit şi câte un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Premii pentru performanţă

„Premiile au fost acordate, în primul rând, pentru performanţele obţinute de poliţişti şi personalul contractual, dar şi pentru contribuţia adusă la modernizare instituţiei poliţiei. Cei care au obţinut premiile au avut rezultate foarte bune în 2009 care a fost un an greu“, a declarat comisarul şef Tudor Grindean. Dintre structurile teritoriale de poliţie au fost remarcate ca având cea mai bună activitate unităţile din Alba Iulia, Aiud şi Unirea. La eveniment au fost invitaţi şi foşti comandanţi ai IPJ Alba.

Generalul de brigadă în rezervă Adrian Mateşoi a lucrat 41 de ani în sistemul de poliţie. A fost şef al Inspectoratului timp de opt ani, iar comandant al unităţii din Alba Iulia timp de 15 ani. „După 12 ani foştii colegi încă nu m-au uitat şi e o onoare să ma aflu astăzi aici. Pentru poliţie, în prezent, acţiunile şi activităţile sunt mai grele. Libertăţile democratice au adus pentru unii nişte libertăţi în afara legii, iar poliţia trebuie să intervină pentru ai aduce la realitate“, a spus Adrian Mateşoi Adrian, în vârstă de 72 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite