Cazinourile din Alba Iulia nu îşi pierd clienţii nici pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slot-maşinile şi ruleta, în topul preferinţelor albaiulienilor. Cei mai mulţi clienţi care frecventează jocurile din oraş sunt tinerii.  Un jucător cheltuie minim 100 de lei la o partidă.

Societăţile care au ca profil de activitate jocurile de noroc nu duc lipsă de clienţi. Fie că sunt privite ca mijloc de petrecere a timpului liber, fie că „virusul“ a pătruns în sânge, ruleta şi aparatelele mecanice cu poker, fac ca albaiulienii să scoată bani frumoşi din buzunar în speranţa unui câştig.

Clientelă variată

Sălile de joc sunt frecventate în special de tineri, în timp ce clientela cazinourilor este una mai selectă. „Prefer să vin la cazino. Atmosfera este una elegantă, îţi conferă o stare de bine. Joc de plăcere, dar ştiu când să mă opresc. Nu am dezvoltat o obsesie din jocul la ruletă. Îmi place senzaţia din momentul în care se opreşte bila. Nu îmi urmăresc niciodată jetoanele, să văd cât am câştigat sau cât am pierdut. Joc cam 150-200 lei.“, a spus Radu Opriş, taximetrist. De obicei, suma de pornire pentru un joc este de cel puţin 100 lei.

Administratorii societăţilor care au ca profil de activitate jocurile de noroc susţin că au o clientelă variată. „Sunt toate genurile de oameni. Şi clienţi împătimiţi şi clienţi care privesc jocul ca pe un mijloc de divertisment, mai ales că Alba Iulia nu oferă prea multe alternative. În jur de 90 la sută, clienţii noştri sunt persoane de gen masculin“, a spus Alex Barbu, administratorul unui cazino din Alba Iulia. El a precizat că din punctul său de vedere, deocamdată nu se simt efectele crizei financiare. „Ne-am adaptat cerinţelor pieţei şi am ieftinit tariful. Cred totuşi că o să se simtă un regres în următoarele luni“, a mai spus Alex Barbu.

Taxe mari

Un număr de 12 societăţi îşi au sediul fiscal în judeţul Alba. Dintre acestea, nouă îşi desfăşoară activitatea în Alba Iulia, iar câte una la Cugir, Abrud şi Câmpeni. „La ora actuală mai există 274 de puncte de lucru în Alba. Firmele au sediul în alte locallităţi, dar şi-au deschis şi la noi activităţi“, a spus Virgil Sicoe, de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba.

Acesta a a precizat că administratorii trebuie să plătească anual două taxe. „Pentru obţinerea licenţei de organizare datorează o taxă de 25.000 lei anual. La aceasta se adaugă o taxă pentru obţinerea autorizaţiei de exploataţie. Aceasta e de 8.000 lei pentru fiecare aparat“, a mai spus Virgil Sicoe.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite