Catalogul online, adoptat de 10 şcoli din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dus vremea când elevii îşi puteau păcăli părinţii cu privire la situaţia lor şcolară. De acum, notele, absenţele şi alte informaţii despre elevi vor putea fi văzute de părinţi de acasă. O parte dintre şcolile din Alba vor avea din toamnă o bază de date online, care va cuprinde situaţia şcolară a elevilor lor.

Profesorul Ioan Vlaşin de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Ighiu a realizat un program informatic botezat AMICUS, care va cuprinde situaţia şcolară a fiecărui elev, notele, absenţele şi alte documente şcolare. Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Alba au solicitat deja aplicaţia. Programul este gratuit pentru toate şcolile. Sumele necesare pentru administrarea portalului www.educatiealba.ro vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Alba.

Cum funcţionează aplicaţia

Începând de la toamnă părinţii care au copii în unităţi de învăţământ din judeţul Alba vor putea să vadă notele, absenţele, abaterile disciplinare şi alte date despre copii lor online, cu ajutorul acesti aplicaţii. Pe acelaşi portal de internet, părinţii şi cadrele didactice vor putea să ţină legătura prin mesaje.

„Am lucrat doi ani şi jumătate pentru realizarea acestei aplicaţii care poate fi utilizată atât de părinţi cât şi de cadrele didactice. Practic, la acest moment, şcolile care au solicitat programul realizează baza de date. Profesorii vor putea mai apoi să încarce notele şi absenţele elevilor. Părinţii se vor adresa şcolii sau vor completa o cerere online, vor primi o parolă cu care vor putea accesa doar datele copiilor lor. În acest fel se va păstra confidenţialitatea datelor şcolare“, a explicat profesorul Ioan Vlaşin.

Profesorii şi părinţii, mulţumiţi

Până acum, aplicaţia gratuită a fost solicitată de 10 şcoli din judeţul Alba. „Am avut discuţii şi cu directorii din alte unităţi de învăţământ şi este posibil ca de la toamnă, aplicaţia să fie utilizată şi de alte şcoli. Programul este gratuit. Am avut solicitări şi din partea unor şcoli din Ialomiţa. Banii pentru găzduirea şi administrarea site-ului sunt asiguraţi de Consiliul Judeţean Alba“, a mai spus directorul şcolii din Ighiu.

Utilitatea programului este recunoscută şi de Valer Cerbu, directorul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia. „Este o aplicaţie foarte utilă. O dată creată baza de date, se poate obţine o situaţie şcolară la orice oră din zi sau din noapte. Profesorii sau diriginţii pot ţine legătura cu părinţii prin mesaje online şi acesta este un alt avantaj“, a spus Valer Cerbu.

Părinţii sunt şi ei de părere că acest mod de a afla situaţia şcolară şi de a comunica cu dascălii este eficient. „Am încredere în copii mei dar nu strică să pot să-i verific mai atent. Eu lucrez departe de casă, fac naveta şi nu reuşesc să ajung la şcoală pentru fiecare problemă. Prin acestă aplicaţie voi putea însă să comunic direct cu profesorii“, a spus Daniela Rusu, mama a doi copii, din Zlatna.  


În judeţul Alba „catalolgul online” va fi oferit de:
Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ighiu, Şcoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII Şard, Şcoala cu clasele I-VIII „Ovidiu Hulea” Aiud, Şcoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” Unirea, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba-Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Aiud, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba-Iulia şi Şcoala cu clasele I-VIII „Horea” din Zlatna



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite