Casele de pariuri nu duc lipsă de clienţi nici pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele de pariuri reprezintă o afacere sigură, cu profituri importante în lunile cu meciuri importante. Sute de albaiulieni pariază zilnic pe partidele de fotbal, tenis, hochei sau snooker.

„Pariez în fiecare zi atât pe partidele de fotbal pentru că este sportul pe care îl cunosc cel mai bine“, a afirmat Ionuţ Iftimie, student, în vârstă de 21 ani. Albaiulienii care trec pragul caselor de pariuri zilnic sau ocazional pariază în medie sume cuprinse între doi lei şi 50 de lei. „Abia la campionate se încumetă să parieze câte 70-100 lei. În rest de la 2 lei la 10 lei“, a spus Ana Maria Zureanu, vânzător de bilete la o casă de pariuri sportive din zona Vasile Goldiş.

Pariuri pe meciurile de la campionatul mondial

Criza pare să-i fi afectat puţin pe împătimiţii pariurilor sportive care astăzi chiar dacă pariază sume mai mici, o fac în fiecare zi. „Aproximativ 100 de oameni ne trec zilnic pragul. Vindem între 300 şi 500 de bilete pe zi în funcţie de meciurile care se dispută. Sunt zile în care dimineaţa câte 10-20 de oameni aşteaptă la uşă“, a precizat Dorina Jinar, vânzător de bilete la o casă de pariuri sportive situată pe Bulevardul Revoluţiei. „În perioada asta pariez pe partidele de fotbal care se vor desfăşura peste trei săptămână în cadrul Campionatului Mondial. Dacă aş paria în acea perioadă aş face o greşală pentru că în momentul în care favoritele ies la suprafaţă, agenţiile scad cotele, iar câştigurile celor care pariază sunt mai mici“, a spus Emil Oprea, de 43 ani.

Nu sunt puţini cei care pariază sume minime de doi lei, dar cu ceva noroc câştigurile nu se lasă aşteptate. „Eu pariez până în cinci lei zilnic, pentru că rulez practic banii câştigaţi. Cel mai mult am câştigat 900 lei“, a precizat Ionuţ Iftimie.

A câştigat 7.500 lei

Unii clienţi, mai pretenţioşi, trec pragul caselor de pariuri mai rar, însă pariază sume mari. „Avem clienţi care la meciuri importante vin şi pariază câte 1.000-1.200 lei“, a completat Dorina Jinar. Emil Oprea este pensinonar şi pariază zilnic. Câştigă 1.000 lei lunar din pensie, dar pe lângă aceştia el susţine că are venituri permanente şi din pariuri. „Nu joc sume mai mari de 50 lei, dar câteva zeci sau chiar sute câştig zilnic“, a spus albaiulianul. Cel mai mare câştig al bărbatului a fost în urmă cu câţiva ani, în valoare de 7.500 lei.

Cu toate acestea cei mai câştigaţi sunt patronii unor astfel de case de pariuri care după un simplu calcul, numără zilnic un încasări de aproximativ 9.000 lei, câştigul fiind în funcţie de investiţia făcută, de clientelă şi locaţie. În Alba Iulia funcţionează 10 case de pariuri, iar în judeţ 20. „Sunt puncte de lucru ale unor agenţii cu sediul în Bucureşti“, a explicat Iulia Mireştean, purtătorul de cuvânt al DGFP Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite