Case în pericol de prăbuşire la Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 66 de ani din Uioara de Jos, care a fost dată dispărută în urma ploilor de ieri a fost găsită moartă la aproximativ 200 de metri depărtare de casă. Viitura care a lovit satul ce aparţine de Ocna Mureş a omorât animale şi a scos copaci din rădăcină.

În urma ploilor de ieri după amiază, apa de pe valea Cinga, care străbate satul Uioara de Jos, a crescut, iar viitura care s-a format a luat pe sus casa Anei- Maria Druia de 66 de ani.

Femeia a fost dată dispărută ieri după ora 23.30. După mai multe ore de căutare trupul neînsufleţit al femeii a fost descoperit la o distanţă de aproximativ 200 de metri de locul unde se afla casa ei.

image

Silvestru Precup a găsit trupul neînsufleţit al femeii luate de viitură

Femeia a fost surprinsă de viitură în casă

La momentul la care viitura a lovit casa femeii aceasta se afla în locuinţă. Ana Maria Druia era văduvă şi locuia singură şi avea o fată care locuia la Sighişoara. Trupul femeii a fost găsit de Silvestru Precup, un vecin. „Am găsit-o  azi noapte, după nenorocire, la o distanţă de  50 de metri de casă, dezbrăcată. Casa ei s-a aflat chiar pe direcţia apei şi ăsta a fost ghinionul ei. Noi abia am scăpat după ce am baricadat uşile, am văzut că se întunecă cerul şi ne-am speriat. Nu a plouat mai mult de o oră dar apa avea trei metri înălţime“, a spus Silvestru Precup.

image

Din casa femeii a rămas doar fundaţia

Experinţa de coşmar a fost trăită şi de Maria Groza care a scăpat de furia apelor după ce a urcat în podul casei sale. „Aşa ceva nu am mai văzut. M-am gândit că nu mai scap cu viaţă. Era apă de un metru în casă. Totul e distrus, mobilă, haine“, a spus femeia.

Maxime de precipitaţii la Ocna Mureş

Locuitorii din alte trei case din satul Uioara de Jos stau să se prăbuşească, locatarii au fost evacuaţi. Alte peste 100 de case în satul aparţinător de Ocna Mureş şi alte 250 de case din oraş au fost inundate. „Nu ţin minte să mai fi trăit aşa ceva. Cantitatea de apă a fost de 256 de litri pe metru pătrat şi în urmă cu o zi, am avut o alătă maximă pentru judeţul Alba, 70 de litri pe metru pătrat. Păsările de curte au fost luate de ape şi au murit şi alte animale. Câţiva norocoşi au reuşit să-şi salveze porcii“, a spus primarul Augustin Drăguţ, de la Ocna Mureş.

image

În tot judeţul sunt afectater 18 localităţi, cel mai grav Ocna Mureş, Aiud, Lopadea Nouă şi Hopârta.  În zonele calamitate din judeţ au intervenit lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, poliţişti, jandarmi, militari, salvamontişti şi voluntari de la Crucea Roşie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite