Sistem electronic de taxare în transportul public de călători din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartelele au pe o parte datele personale ale călătorului, iar pe cealaltă este inserată o imagine reprezentativă pentru oraşul Alba Iulia. Tinerii pot apela la gatgeturi pentru telefonul mobil sau brelocul de chei. Călătorii îşi pot spune nemulţumirile prin intermediul unul Tel verde apelabil la numerele 0800800STP sau la 0800800787.

Societatea de Transport Public din Alba Iulia introduce pentru transportul de călători sistemul de ticketing. De la sfârşitul lunii mai, albaiulienii vor putea înlocui biletele de călătorie şi abonamentele clasice cu cartele electronice. Acestea vor putea fi achiziţionate de la cinci chioşcuri care vor fi amplasate în oraş.

Cartele electronice personalizate

Ticketingul  este un sistem automat prin care, ca alternativă la abonament sau la biletelele de călătorie, se introduce cartele electronice. Cartelele sunt asemănătoare cu un card. „Cartelele vor conţine pe o faţă datele personale ale călătorului şi fotografia sa, iar pe cealaltă parte, imagini semnificative pentru oraşul nostru. Cu ajutorul sistemului de de ticketing vom putea optimiza transportul local“, a spus Stelian Nicola, directorul STP Alba. Conducerea instituţiei va apela şi la cipuri. Vor fi create şi gatgeturi ce pot fi aplicate pe telefonul mobil sau la breloc.

image

Aşa va arăta cardul electronic: Faţa 1.

Cartelele electronice vor fi validate la urcare în autobuz de un aparat instalat în interiorul mijlocului de transport prin simpla apropiere de acesta. „Clienţii noştri vor putea achiziţiona aceste cartele de la cele cinci chioşcuri pe care le avem amplasate în municipiu, plus unul la sediul instituţiei. În funcţie de câte călătorii vor dori să achite, călătorii vor primi în schimb aceste cartele”, a precizat Cornel Popescu, şeful atelierului exploatare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 300.000 de euro.

image

Aşa va arăta cardul electronic: Faţa 2.

Albaiulienii nu se arată foarte entuziasmaţi de această iniţiativă.  „Pentru tineri va fi bine, dar pentru noi, cei mai în vârstă, va fi complicat. Eu am legitimaţie“, a spus Ileana Câmpean, de 66 de ani. Vasile Coroi aşteaptă eliberarea cartelelor. „Nu ştiu cum vor funcţiona. Vom vedea la momentul respectiv“, a spus albaiulianul de 40 de ani. Alina Robu s-a declarat încântată. „Am o verişoară Spania, acolo se folosesc aceste cartele electronice. Cred că o să fie mai simple şi mai atractive decât biletele normale“, a spus studenta de 21 de ani.

Tel verde este operabil

De asemenea, călătorii au la dispoziţie de zilele acestea un tel verde. Albaiulienii pot suna gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă la numerele 0800800STP sau la 0800800787 pentru a a semnala eventualele probleme cu care se confruntă în mijloacele de transport în comun.

image

Călătorii nemulţumiţi pot alepa Tel verde.

„Modul de funcţionare a liniei telefonice este simplu. Ceăţeanul semnalează problema sau propunerea sa operatorului STP. Dacă îşi lasă datele de identificare, reprezentanții STP se obligă să îi răspundă în scris, acasă, cu privire la modul în care a fost soluţionată doleanţa sa“, a spus directorul STP Alba. Pentru îmbunătăţirea serviciului, toate apelurile vor fi înregistrate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite