Alba Iulia: Se inaugurează Poarta a II-a a Cetăţii Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, de la ora 11.00 va avea loc inaugurarea Porţii a II-a Cetăţii Alba Iulia, refăcută în totalitate după ce a fost demolată în anul 1937.

Poarta este reconstruită din zidărie de cărămidă cu blocuri de piatră, peste care au fost montate decoraţiunile - atlanţi, lei, coloane şi efigii imperiale. Evenimentul este trecut pe agenda unei acţiuni mai ample, Simbozionul „Reabilitare şi revitalizare centru istoric“.

Simpozionul este organizat de societatea Grup Corint SA în colaborare cu Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România.

Va fi vernisată şi o expoziţie cu imagini despre desfăşurarea lucrărilor de reconstituire, consolidare, restaurare şi conservare a Porţii a II-a, după care participanţii la simpozion vor efectua o vizită pe şantierele din incinta viitorului Hotel Medieval şi pe cel al Porţii de Sud a castrului roman.

Tot în cadrul simpozionului va avea loc o prezentare a tehnicilor şi a metodelor de lucru în consolidarea, restaurarea şi conservarea componentelor artistice din piatră. Participă restauratori din toată ţara şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite