Caravana TIFF: Proiecţii de filme în aer liber în Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Filmelor TIFF se află în Alba Iulia până duminică 22 august, cu proiecţii de film în aer liber. Cinefilii sunt aşteptaţi în fiecarea seară de la ora 21.30 în Spaţiile Ryma din Cetate. Accesul este gratuit.

De o lună de zile, Caravana TIFF a traversat până în prezent şase oraşe din ţară: Iaşi, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Braşov, Timişoara. La Alba Iulia a ajuns în cursul acestei săptămâni, iar până duminică spectatorii au ocazia să redescopere bucuria de a vedea un film la cinema sau în aer liber. „Este o noutatate pentru mine să vizionez un film în aer liber. Cred că este mult mai frumos decât în faţa calculatorului“, a spus Ioana Bambo, 25 ani. Amatorii de filme sunt încântaţi de ideea caravanei care a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Caravana TIFF este un proiect realizat în colaborare cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, co-finanţat de Media Internaţional. Scopul principal este de a re-atrage publicul către cinema şi de a orienta atenţia acestuia către filme de succes din ţările UE sau non UE.

Filme premiate la festival

Filmele din cadrul caravanei sunt structurate în trei categorii: prima este dedicată producţiilor care s-au bucurat de aprecierea publicului şi au câştigat Marele Premiul la TIFF în 2009, a doua secţiune urmăreşte prezentarea celor mai bune filme europene ale anilor 2009-2010, iar ce-a de-a treia vizează promovarea unor pelicule din ţările non-europene.

Cinefilii din Alba-Iulia sunt aşteptaţi în următoarele trei seri proiecţiile unor filme de top din secţiunuile amintite, cu selecţii la festivaluri de film importante precum „Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului“ (2005) - Germania, „Lumea e mare, iar salvarea se ascunde după colţ“ (2008) - Bulgaria-Germania-Slovenia-Ungaria sau „Concertul“, în regia lui Radu Mihăileanu, film care s-a bucurat de un mare succes în cinematografele din România.

Tinerii albaiulieni se arată încântaţi că au posibilitatea să vadă filme româneşti şi internaţionale premiate la festivaluri. „Nu ştiu când aş fi ajuns să le văd sau dacă m-aş fi arătat curios măcar. Timpul nu-mi permite să stau prea mult în faţa televizorului şi nici nu îmi face mare plăcere, însă evenimentul acesta mi s-a părut inedit şi o ocazie inedită“, a spus Marius Culda, 29 ani. 

Program caravană:

Vineri - 20 august
21:20 – Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului (2005), Germania, durata: 90 min

Sâmbătă - 21 august
21:30 - Lumea e mare, iar salvarea se ascunde după colţ (2008), Bulgaria-Germania-Slovenia-Ungaria, durata 105 min

Duminică - 22 august
21:30 - Concertul (2009), România-Franţa-Italia-Belgia, durata: 119 min

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite