Căpşunare din 20 de judeţe la bursa locurilor de muncă pentru Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi angajatori din Spania oferă 530 de posturi la cules de căpşuni în zona oraşului Huelva. Femeile selectate vor pleca în Spania la începutul lunii martie şi vor culege căpşuni timp de trei luni.

Casa de Cultură din oraşul Teiuş găzduieşte, începând de astăzi şi până joi, prima bursă naţională de locurilor de muncă în străinătate organizată în Alba. Doi angajatori din Spania oferă femeilor din România 530 de locuri de muncă la cules căpşuni.

Salariu de 870 de euro

Peste 400 de femei din 20 de judeţe au venit astăzi la Teiuş pentru a depune un CV şi pentru a participa la interviul cu angajatorii spanioli. Sunt avantajate persoanele care au o calificare privind munca în domeniul agricol şi cele care au mai fost la cules de căpşuni. Femeile vor lucra 6,5 ore pe zi, iar câştigul financiar va fi de 37 de euro.

Din această sumă se vor scădea asigurările medicale, chiria şi costurile cu electricitatea şi gazul metan. Venitul zilnic final va fi de 34,8 euro. O femeie ce va pleca la cules de căpşuni va câştiga 870 de euro pe lună. Contractele de muncă vor fi semnate pe o perioadă de trei luni, iar plecarea în zona Huelva va avea loc în zilele de 3 – 4 martie 2010. Numărul total al locurilor de muncă oferit de angajatorii spanioli este 1.030. Jumătate dintre acestea au fost acordate direct unor femei care au lucrat şi anii trecuţi la cules de căpşuni şi nu au mai fost oferite la bursa de la Teiuş.



Mulţumite de bani şi condiţii

image

Cu experienţă, unele femei prezente la bursa de la Teiuş s-au declarat mulţumite de ofertele angajatorului. „Am fost plecată doi ani. Am şase contracte deja în Spania toate în agricultură. Am venit astăzi sperând că experienţa va conta şi voi fi selectată“, a afirmat Liliana Federciuc, 41 ani din Botoşani.

La cules de căpşuni aceasta îşi încearcă norocul pentru prima, iar răspunsul angajatorului a fost promt. „Am fost acceptată, faptul că am mai muncit în Spania a contat mult. Am fost plătită bine de fiecare dată la fiecare contract, iar cazarea a fost foarte bună. Am lucrat în diverse servicii în agricultură. Câştigam 4 euro pe oră dar şi 6 euro“, a explicat Liliana Federciuc.

Angajatorii sunt mulţumiţi şi ei de munca femeilor românce. „Nu avem condiţii aparte pentru ca să selectăm oameni. E bine doar să aibă experienţă în agricultură, iar dacă au mai lucrat în Spania să nu aibă recomandări proaste. Am lucrat mult cu români şi am fost mulţumiţi de serviciile acestora, de aceea am venit astăzi aici“, a explicat Felix Barragdan, angajator spaniol

image

Dezamăgită de situaţia tinerilor, Luminiţa Petru de 20 ani a venit astăzi la Teiuş tocmai din celălat capăt al ţării, de la Iaşi. „La noi în România sunt deja 200.000 de şomeri. Ce şanse aş mai avea eu să îmi găsesc de muncă? Nu mi-am găsit nimic de lucru dipă ce am terminat şcoala aşa că asta e decizia finală“, a spus Luminiţa Petru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite