Alba Iulia: Gripa porcină: În judeţ trei persoane aşteaptă verdictul de la Institutul Cantacuzino – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi scriu despre gripa porcină, despre situaţia de la Roşia Montană, precum şi despre proiectele pentru dezvoltarea unui număr de 37 de localităţi.

Gripa porcină: În judeţ trei persoane aşteaptă verdictul de la Institutul Cantacuzino

Până în prezent, la nivelul judeţului nostru 6 persoane au fost suspectate de gripa porcină, dintre acestea, în urma rezultatelor analizelor făcute la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, trei au primit verdictul: nu sunt infectate cu virusul AH1N1. În ceea ce le priveşte pe celelate patru, aşa cum ne-a precizat directorul Direcţiei Publice de Sănătate Alba, testele nu au fost încă făcute, urmând ca rezultatele să fie cunoscute în zilele următoare. La nivel de ţară s-au confirmat până acum 818 cazuri de gripă nouă. Dintre acestea, doar 364 de cazuri mai sunt în tratament de specialitate, cu medicamente antivirale, restul pacienţilor fiind vindecaţi. Conform Ministerului Sănătăţii, pentru tratamentul bolnavilor sunt folosite medicamentele antivirale Oseltamivir şi Zanamivir, singurele medicamente la care acest tip de virus este sensibil. Unirea.

Aurul din Roşia Montană agită din nou spiritele

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, a transmis săptămâna trecută o scrisoare deschisă candidaţilor la preşedinţia României, cerând protejarea patrimoniului natural şi cultural de la Roşia Montană. De altfel, Academia Română şi-a reafirmat şi poziţia sa împotriva proiectului canadian propus în comuna din judeţul nostru, afirmând că „resuscitarea economică a Roşiei Montane nu poate fi credibilă atât timp cât ea se bazează pe secătuirea în două decenii a tuturor resurselor zonei: de la aurul subteran, la biodiversitate şi moştenirea culturală”. În replică, directorul general al RMGC, Dragoş Tănase a invitat Academia Română să participe la un grup comun de lucru, din care să facă parte specialiştii Academiei, dar şi cei ai companiei, precum şi experţi independenţi, care să evalueze proiectul minier de la Roşia Montană în baza documentaţiei depuse la Ministerul Mediului. Informaţia.

Bani pentru proiecte de infrastructură

Un numar de 37 de localitati din judetul Alba vor primi, in urmatoarea perioada, diferite sume de bani pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. Este vorba despre o suma totala de aproape 2,7 milioane lei, reprezentind cota defalcata din impozitul pe venit, bani care au fost repartizati pe proiecte, prin votul consilierilor judeteni. Banii reprezinta o suplimentare fata de sumele alocate pina in luna octombrie, care au totalizat 10,4 milioane lei, si au fost repartizati CJ Alba, printr-o decizie a Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Alba. Monitorul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite