Caniculă: Aglomeraţie la Spitalul judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de persoane au ajuns în acest sfârşit de săptămână la Spitalul judeţean de Urgenţă din Alba Iulia cu afecţiuni accentuate de caniculă şi aportul de apă. Pe parcursul zilei de astăzi sunt aşteptate şi alte cazuri de acest gen.

„Majoritatea pacienţilor au ajuns la spital cu spasmofilii, pusee de hipertensiune, colici renale, angine“, a spus doctorul Nicolae Voloncea, de la Secţia primiri-urgenţe, din cadrul spitalului judeţean.

Căldura a făcut vineri prima victimă, Lucian Crişan, de 70 de ani, din Alba Iulia a decedat din cauza temperaturile foarte ridicate.

Recomandări împotriva caniculei:

Trebuie să se evite expunerea la soare, mai ales între orele 10.00 şi 18.00, iar cei care au aer condiţionat să regleze temperatura cu cinci grade mai mică decât cea ambientală.

Este recomandat să se folosească pălării, să se facă două-trei duşuri călduţe pe zi, să se consume cel puţin doi litri de lichide sau un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. Nu este indicat consumul de alcool şi de cofeină. Trebuie să se mănânce fructe şi iaurt.

Pentru limitarea creşterii temperaturilor, jaluzelele sau draperiile trebuie să fie trase în timpul zilei, iar geamurile, închise până seara, când pot fi deschise şi lăsate aşa inclusiv noaptea.

Vârstnicii şi cei care au afecţiuni cronice trebuie să se hidrateze cu apă plată şi să mănânce legume şi fructe proaspete. Persoanele care suferă de anumite afecţiuni sunt sfătuite să-şi continue tratamentul şi să facă trei-patru duşuri pe zi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite