Alba Iulia: Canicula creşte numărul solicitărilor la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Canicula creşte numărul solicitărilor la Urgenţe
Alba Iulia: Canicula creşte numărul solicitărilor la Urgenţe

Albaiulienii au avut de suferit în ultimele zile din cauza temperaturilor mari. Numărul albaiulienilor care au solicitat ambulanţa a crescut, iar la  Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alba Iulia, numărul consultaţilor a crescut cu peste 15%.

Cu toate că judeţul Alba nu se regăseşte pe lista judeţelor pentru care s-a declarat cod galben numărul consultanţelor oferite de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean este cu mult mai mare.
Cele mai multe victime ale căldurii au fost vârsnicii hipertensivi sau cardiaci, adolescenţii care nu se alimentează corespunzător şi persoanele care au slujbe stresante sau lucrează foarte repede în hale unde se fabrică produse pe bandă.

Orele amiezei trebuie petrecute la umbră

„În ultimele trei zile, mai ales, consultaţiile au fost cu mult mai multe. Majoritatea celor care ajung la noi nu au respectat recomandările medicilor deşi mai toată lumea ştie ce are de făcut pentru a se proteja de căldură”, a explicat medicul specialist de urgenţă Aureliana Volonciu.
Medicul albaiulian a mai spus că cea  cei mai afectaţi de temperaturile ridicate sunt vârsnicii şi copiii. „Între orele 11.00 şi 15.00 mamele nu ar trebui să îşi scoată copiii din casă. Vârsnicii ar trebui să îşi rezolve problemele dimineaţa sau dupa amiaza. Dacă ies la amiază trebuie să se protejeze cu pălării şi să bea multă apă”, a mai spus medicul Aureliana Voloncea.

Centre de prim ajutor în caz de caniculă

Autoritatea de Sănătate Publică Alba a stabilit la fel ca şi anul trecut mai multe centre de prim ajutor pentru cei care au de suferit de pe urma căldurii excesive.
Persoanele care se simt slăbite pot apela la centrele amenajate în Alba Iulia la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, în farmacii şi centre comerciale. De asemenea cetăţenii se pot feri de sorele la Casa de Cultură a Studenţilor  sau la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Centre de prim ajutor vor fi amenajate şi în alte localităţi ale judeţului Alba în sediile primăriilor, în farmacii şi alte spaţii comerciale. „Eu sunt de la Cugir şi am avut treburi de rezolvat. Nu am cu cine să-i las pe copii aşa că i-am luat cu mine. Ne-am oprit în parc dar ar fi mai bine într-un loc cu aer condiţionat”, a spus Floarea Bursuc, de la Cugir. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite