ALBA Campionul naţional la schi Andrei Tanţoş a murit la 19 ani într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Tanţoş a fost o speranţă pentru schiul românesc
Andrei Tanţoş a fost o speranţă pentru schiul românesc

Tânărul în vârstă de 19 ani care a murit în noaptea de marţi spre miercuri într-un accident rutier în oraşul Abrud din judeţul Alba este multiplul campion naţional la schi Andrei Tanţoş. Acesta circula cu viteză şi a intrat cu maşina într-un stâlp

A murit după aproximativ o oră la spital. Tânărul purta în momentul accidentului centura de siguranță şi nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Schiorul Andrei Tanţoş, legitimat la CSŞ Cîmpeni, a absolvit în această vară clasa a XII-a a Colegiului “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud. Component al lotului naţional de juniori, Andrei a devenit recent campion naţional, câştigând titlul în proba de slalom uriaş.

„Am început să practic schiul de la trei ani în timp ce îl însoţeam pe tatăl meu la concursuri. Apoi, de la vârsta de opt ani am participat la concursuri oficiale, iar la vârsta de nouă ani am luat prima medalie la Campionatul Naţional de Schi. După aceea, în fiecare an am tot strâns la medalii. N-a fost nici un campionat naţional de la care să nu mă întorc cu medalie. De exemplu, anul trecut am câştigat şapte medalii la campionatele şcolare şi cele naţionale“, spunea în 2010 Andrei Tanţoş pentru Adevărul de Alba.

Citiţi şi: Andrei Tanţos a participat la campionatul mondial de schi pentru juniori

Andrei Tanţoş a împlinit 19 ani în 15 martie şi a fost unul dintre cei mai promiţători schiori din România. A obţinut multe medalii la campionatele naţionale de juniori, dar are în palmares şi participări la competiţii din străinătate. În 2012 a participat la concursuri organizate  la Strbske Pleso (Slovacia), Bialka Tatrzanska (Polonia), Kanjska Gora şi Skofja Loka (Slovenia), Turnau şi St. Anton (Austria) sau Pozza di Fassa (Italia).

Andrei Tanţoş
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite