Campanie cu premii în bani pentru plata impozitului cu cardul bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anuţa Şinar, directorul Direcţiei de Venituri din Primăria Alba Iulia
Anuţa Şinar, directorul Direcţiei de Venituri din Primăria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a iniţiat o campanie prin care încearcă să atragă cât mai mulţi plătitori de taxe şi impozite cu ajutorul cardurilor bancare. Iniţiativa se numeşte “Plăteşte-ţi cu cardul taxele şi impozitele la Direcţia de Venituri” şi se desfăşoară în perioada 14 ianuarie – 31 martie 2010.

La campanie pot participa orice persoane fizice sau juridice care deţin un card la orice bancă, cu excepţia angajaţilor Direcţiei de Venituri şi ai Primăriei, respectiv ai Băncii Transilvania, prin intermediul căreiea se derulează acţiunea. Aceste interdicţii sunt impuse în condiţiile în care la final se vor acorda un număr de 10 premii în bani, reprezentând suma care a fost plătită ca impozit sau taxă de câştigător.

Reprezentanţii instituţiei au impus ca sumă maximă a fiecărui premiu valoarea de 250 de lei. Tragerea la sorţi va avea loc în 5 aprilie 2010 în prezenţa unui notar, iar premiile vor fi acordate prin alimentarea conturilor câştigătorilor, în termen de 30 de zile lucrătorare.

Reacţii pozitive

Oamenii care au fost astăzi la sediul Direcţiei de Venituri cred că pot fi obţinute beneficii de pe urma plăţii impozitelor cu cardul. „Eu personal mă tem de orice fel de joc, pentru că şi acest mod de a câştiga este un joc. Dar, totuşi, poate este un lucru bun şi şanse sunt una la cine ştie câte, dar măcar există acea mică şansă de a câştiga. Am card şi mă gândesc să plătesc şi eu cu cardul, că dacă tot n-am nimic de pierdut. Păcat că populaţia României este îmbătrânită şi prea puţini folosesc cardul“, a afirmat Dan Mihai, de 62 ani, pensionar.

Unii locuitori din oraş şi-au plătit deja impozitul, astfel încât nu mai pot participa la campanie. „Este foarte eficientă ideea. Sincer nu ştiam de această campanie, însă cred că încurajează oamenii să folosească cardul ceea ce este un lucru bun. Eu deja mi-am achitat impozitul în bani lichizi, dar dacă aş fi ştiut, aş fi folosit cardul“, a spus Monica Luca Argentina, în vârstă de 31 ani, şomeră.

10 plăţi cu cardul în 2010

Reprezentanţii instituţiei spun că posibilitatea de a plăti cu cardul a fost, deja, valorificată de oameni. „Nu sunt toţi informaţi bine despre faptul că pot folosi cardul, dar de când cu această campanie numărul celor care îl folosesc a crescut. Doar din 11 ianuarie s-a început practic folosirea cardului şi deja am înregistrat 10 plăţi. Asta în contrast cu anii trecuţi când într-un an înregistram 3-4 plăţi cu cardul. Când se va putea plăti inclusiv de la bănci va fi şi mai bine şi mai uşor, dar asta va lua timp“, a declarat Anuţa Şinar, directorul Direcţiei de Venituri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite