Alba Iulia: Campanie pentru prevenirea furturilor de produse agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Campanie pentru prevenirea furturilor de produse agricole
Alba Iulia: Campanie pentru prevenirea furturilor de produse agricole

De la începutul acestei luni, poliţiştii din Alba au demarat o amplă acţiune pentru stoparea furturilor de produse din recolta de toamnă.

Poliţiştii au prins în flagrant mai multe persoane care au furat de pe câmp porumb, cartofi, mere ori chiar nuci.

„Prevenirea şi combaterea sustragerilor de produse agricole  a devenit, în această perioadă a anului, o prioritate a poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, care îşi fac simţită prezenţa şi în apropierea terenurilor cultivate cu astfel de produse.

Atât poliţiştii din cadrul poliţiilor urbane, dar mai ales cei aparţinând posturilor de poliţie, realizează, zilnic, în baza atribuţiilor ce le revin, activităţi de control pentru depistarea suspecţilor de comiterea furturilor de produse agricole, precum şi a celor care se fac vinovaţi de distrugerea recoltelor“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Au furat jumătate de tonă de cartofi


Poliţiştii din Aiud au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de produse agricole, făcând mai multe percheziţii într-unul din cartierele municipiului. Aceştia au depista şapte persoane care au furat peste o jumătate de tonă de cartofi şi 50 de kilograme de porumb ştiuleţi, din grădina unui localnic.

La Jidvei, un bărbat a fost prins după ce a furat mai mulţi ştiuleţi de porumb, producând ravagii în tarlaua localnicului.
De asemenea, un localnic din Hopârta a furat din câmp cinci saci de ştiuleţi de porumb.

Doi soţi au poftit la merele şi nucile din livada unui localnic din comuna Fărău, iar trei tineri din Sebeş au fost prinşi în timp ce au furat lucernă. Toate persoanele s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite