Calvarul unei familii din Vinţu de Jos: ambii copii suferă de distrofie musculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobby Florin se află imobilizat la pat de mai multă vreme
Bobby Florin se află imobilizat la pat de mai multă vreme

Soarta a fost nemiloasă cu familia Calotă din localitatea Vinţu de Jos. Aurelia şi Nicuşor, ambii în vârstă de 41 de ani, se luptă cu boala celor doi copii ai lor. Bobby şi Marcel suferă de o boală nemiloasă, distrofie progresivă musculară. Situaţia materială a familiei este precară în timp ce tratamentele sunt tot mai scumpe.

Tratament în China

Fiul cel mare al familiei Calotă, Bobby Florin are 18 ani. Acesta se află imobilizat la pat de mai multă vreme. A fost diagnosticat cu distrofie musculară încă din primii ani de viaţă. „Calvarul a început în 1992. Soţia a stat cu el şase luni de zile în spitalul de la Târgu Mureş, după care doctorul i-a trimis acasă să se pregătească de operaţie. Când au revenit, a spus că nu mai poate să-l trateze“, a spus Nicuşor Calotă.

Din păcate, Bobby nu se descurcă fără ajutorul părinţilor. „Stă doar în pat, aşezat într-o poziţie specială, doar pe burtă. Nu poate mânca singur. Trebuie să-l luăm pe braţe, să-l ducem să-şi facă nevoile“, a afirmat Aurelia Calotă. Singura soluţie pentru salvarea băiatului este un tratament în China. „Nu vrem să-l pierdem, vedem cum se chinuie sub ochii noştri, iar noi rămânem neputincioşi pentru că nu ştim cum să-l ajutăm. Singura noastră speranţă e un transplant de celule stem. Casa de Sănătate decontează doar tratamentele în Uniunea Europeană“, a spus Nicuşor Calotă. Costurile tratamentului ajung la suma de 30.000 euro, bani pe care familia din Vinţu de Jos nu îi are. 

Copilărie pierdută

Cel de-al doilea fiu al familiei, Marcel Calotă, are trei ani. Şi ela a fost diagnosticat cu aceeaşi boală. „Doctorii nu au găsit o explicaţie pentru această situaţie, când soţia a rămas însărcinată, am făcut toate analizele de sânge, iar rezultatele au fost bune. După ce Marcel a trecut de vârsta de doi ani de zile, ne-am dat seama că ceva nu este în regulă, nu mai începea să meargă. Doctorii de la Cluj-Napoca au pus acelaşi diagnostic“, a precizat tatăl. Medicamentele pentru cei doi copii costă în jur de 600 de lei.

Veniturile familiei sunt cât se poate de modeste. Aurelia Calotă este asistent maternal şi primeşte 460 de lei pentru îngrijirea copilului cel mare, iar din această lună va primi aceeaşi sumă şi pentru cel mic. La aceasta, se adaugă ajutor de handicap, în valoare de 160 de lei. „Cu atât trebuie să ne descurcăm. Eu sunt acum şomer. Sperăm ca oamenii cu suflet să întindă o mână de ajutor acestor copii“, a mai spus Nicuşor Calotă.

Pentru cei care vor să ajute această s-a deschis un cont – Aurelia Calotă – în lei: RO84BTRL00101201T75923XX sau în euro: RO59BTRL00104201T75923XX.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite