Călin Cristea, un model pentru juniorii albaiulieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Cristea a fost convocat de două ori la echipa naţională
Călin Cristea a fost convocat de două ori la echipa naţională

După un tur al campionatului foarte bun, în care a fost convocat de două ori la echipa naţională, mijlocaşul Călin Cristea a stârnit interesul marilor echipe din ţară.

Profil:

Data naşterii: 6 mai 1988
Studii: Student la Universiattea Spiru Haret, Facultatea de Sport
Stare civilă: necăsătorit, o soră

Debutul în fotbal pentru Călin Cristea s-a produs la 10 ani, când a fost legitimat pentru prima dată la  Rival Alba Iulia. Cu această echipă a participat la trei turnee de fotbal în Danemarca. “Iosif Luca a fost primul meu antrenor. Îmi amintesc cu plăcere de acele vremuri. La 14 ani am hotărât să fac pasul spre o echipă mai mare pentru că la Rival simţeam că nu mai aveam nici un viitor”, povesteşte tânărul mijlocaş.

Debutul la echipa de suflet

După ce a evoluat o jumatate de an în Divizia B la Minaur Zlatna, Călin a reuşit să debuteze la prima echipa a clubului FC Unirea la vârstă de 16 ani. “Am judecat prima dată la FC Unirea la ultimul meci din Divizia A în anul 2005. A fost în meciul cu Farul şi aveam doar 16 ani”, îşi aminteşte Călin Cristea. Un an mai târziu a devenit titular incontestabil şi a evoluat în toate meciurile echipei. “Normal că eram bucuros mai ales că jucam pentru echipa mea de suflet. Chiar dacă am fost ofertat şi de alte echipe, eu nu regret nimic, nu-mi place să privesc înapoi. Trecutul nu mai conteaza. Îmi amintesc doar că am produs multe surprise, am eliminat Vasluiul în Cupa României şi am jucat cu Steaua în Ghencea în prezenţa a 15.000 de fani”, afirmă fotbalistul albaiulian.

Tricolor la 15 ani

Fotbalistul originar din Alba Iulia a reuşit să aducă constant mândrie orşului natal, fiind convocat de mic la echipa naţională de fotbal. Prima convocare la lotul naţional pentru Călin, a avut loc la 15 ani. “Prestaţiile mele din acea perioadă au făcut ca eu să merg la lot. Am avut un an în care am fost convcat la fiecare acţiune, am jucat chiar şi fundaş central. Din păcate a urmat apoi o vreme în care am nu am mai fost chemat“, afirmă Călin. Anul 2009 i-a adus albaiulianului două convocări la reprezentativa României, una la cea de tineret şi cealaltă la prima echipă. “Anul acesta am fost chemat la prima reprezentativă, sub comanda lui Răzvan Lucescu. Este o onoare pentru mine să fiu convocat la naţionala. M-am simţit foarte bine printre fotbaliştii tricolori,” a mai adăugat mijlocaşul din Alba Iulia.

Călin Cristea este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de la clubul FC Unirea. Totul se datorează devotamentului şi ambiţiei pe care acesta le-a demonstrat în teren. ”Contează faptul că joc pentru echipa din oraşul natal. Acest lucru mă motivează suplimentar. La fiecare meci încerc să îmi fac treaba cât mai bine pe teren”, spune fotbalistul. Dintre toţi antrenorii pe care i-a avut, îl apreciază cel mai mult pe Adrian Falub. „Dovadă a acestui lucru sunt evoluţiile mele din turul de campionat“, afirmă mijlocaşul albaiulian.

Ce ştii de interesul CFR-ului pentru tine?
C.C:
„Normal că mi-aş dori să fac şi eu pasul spre o echipă mare. CFR Cluj este o echipă de top, poate cea mai bună la ora actuală. Orice jucător tânăr ar vrea să joace la acest club. Deocamdată nu este nimic concret în acest sens. Dacă nu se concretizează voi juca cu aceeaşi plăcere la Unirea“.

Cum e să porţi banderola de căpitan al Unirii?
C.C.:
„Sincer nu m-am aşteptat să fiu căpitan. Cred că s-a întamplat printr-o conjunctură pentru că Dâlbea s-a accidentat. Oricum m-a onorat să fiu căpitanul Unirii. Demonstrează că evoluţiile mele au fost apreciate”.

Ce-i place:
„Îmi place să ascult muzică şi să mă relaxez. Pe lângă fotbal mai sunt pasionat de tenis de câmp. Practic şi acest sport ori de câte ori am timp liber.“

Ce nu-i place: „Urăsc din tot sufletul minciuna. Îmi displace foarte tare să mă trezesc dimineaţa devreme. Cel mai mult dintre toate, îmi displac deplasările lungi cu autocarul.“

Alba Iulia urâtă: "Nu mi se pare un oraş urât, din nici un punct de vedere, mă simt bine în oraşul natal, aşa că nu pot să spun nimic de rău".

Alba Iulia frumoasă:
"Este un oras micuţ, cochet dar pe lângă asta este şi foarte curat faţă de alte oraşe pe care le-am văzut".

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite