Alba Iulia: Calcarele de la Ampoiţa cucerite de alpinişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Calcarele de la Ampoiţa cucerite de alpinişti
Alba Iulia: Calcarele de la Ampoiţa cucerite de alpinişti

Aproximativ 150 de tineri au fost prezenţi în acest sfârşit de săptămână la Reuniunea de Alpinism şi Escaladă de la Ampoiţa, organizată de Asociaţia de Turism şi Ecologie Trascău Corp din Zlatna.

Reuniunea este la cea de-a şasea ediţie şi la fel ca şi în anii precedenţi s-a desfăşurat la Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bocioaca, la aproximativ 11 km de Alba Iulia. Pe aceste blocuri de piatră cu înălţimea cuprinsă între 10 şi 50 de metri au fost amenajate 80 de trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.

„Anul acesta numărul celor care au participat la reuniune a fost foarte mare. Am fost nevoiţi să extindem tabăra de corturi. Vremea frumoasă i-a atras pe mulţi dintre tineri şi de asemea nivelul acestei reuniuni unde cei intersaţi de acest sport pot să înveţe mai mult şi chiar să încerce trasee inedite“, a spus preşedintele Asociaţiei de Turism şi Ecologie Trascău Corp  din Zlatna, Adrian Puiuleţ.

În acestă dimineaţă tinerii alpinişti au avut ocazia să înveţe şi câteva tehnici de iniţeiere în acest sport care în ultima perioadă este tot mai mult apreciat şi de asemenea au primit tricouri verzi. Parteneri ai acestei ediţii a Reuniunii de Alpinism şi Escaladă de la Ampoiţa a fost Clubul de Alpinism Român, filial Alba şi Clubul de Ecologie şi Turism Montan Albamont.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite