Cadouri pentru copiii instituţionalizaţi din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de pachete.
Şi persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de pachete.

Peste 1.700 de copii şi persoane ocrotite în unităţile de asistenţă şi protecţie socială din Alba vor primi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un număr de 627 pachete vor ajunge la copiii instituţionalizaţi, 669 la cei cu dizabilităţi sau la persoanele vârstnice, iar alte 300 de pachete la copiii aflaţi în îngrijirea asistenţilor maternali.

Cadourile se distribuie în perioada 17-21 decembrie. Valoarea unui pachet este de 50 de lei şi conţine alimente, produse de igienă şi haine. Acestea sunt finanţate de Guvernul României.  

De sărbători, în mijlocul familiei

Copiii ocrotiţi în centrele de plasament, casele de tip familial şi în centrele de îngrijire de zi aflate în coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba sunt deja în vacanţă.

„Pentru  99 de  copii vacanţa de iarnă, sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou vor fi mai frumoasă, deoarece vor fi petrecute în familii. Dintre aceştia 85 de copii vor fi alături de familia naturală, părinţi, fraţi, bunici, iar  ceilalţi în familiile foştilor asistenţi maternali profesionişti“, a spus Sorin Chirilă, directorul DGASPC Alba.

Tinerii ce vor rămâne în instituţiile specializate vor avea un program de sărbători variat pentru a suplini lipsa familiei.







Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite