Alba: Cabanele Romsilva ocupate sută la sută de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii pasionaţi de munte, vânătoare şi pescuit sunt clienţii fideli ai silvicultorilor. Cabanele sunt clasificate cu margarete şi sunt dotate cu bucătărie comună şi camere cu unul sau două paturi.

Cabanele administrate de Direcţia Silvică Alba sunt ocupate în procent de sută la sută. Mai mult, toate locurile disponibile sunt rezervate până în data de 15 august 2010. Clienţii sunt în special vânători români sau străini, dar şi turişti care vor să petreacă o perioadă de câteva zile în natura sălbatică a Munţilor Apuseni sau a Munţilor Sebeşului.

Preţuri la fel ca în 2009

Cabanele cele mai cunoscute sunt Iezer – Ighiel din Apuseni, Canciu, Vapchina – Tău, Curmături şi Sălane – Oaşa din Munţii Sebeşului. Acestea sunt înscrise în circuitul turistic, iar rezervările se pot face şi online pe site-ul www.rosilva.ro. „Am menţinut preţurile la niveul de anul trecut. Practicăm tarife sub cele hoteliere şi oamenii vin cu încredere la noi“, a spus Mihai Palamaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Alba. Din totalul celor peste 40 de unităţi turistice aflate în administrarea Direcţiei Silvice, cinci sunt clasificate turistic pe grade de confort şi pot primi clienţi.

Aceste unităţi de cazare sunt clasificate cu una sau mai multe margarete, în funcţie de serviciile oferite. Sunt dotate cu bucătărie comună cu mobilier nou, camere cu unul sau două paturi. Preţurile variază în funcţie de locaţie şi pretenţiile turiştilor. Dacă aceştia vor opta pentru o cabană cu vedere la lac în zona Sebeş (Vapchina – Tău) sau la Iezer vor scoate din buzunar în plin sezon între 80 şi 125 lei pe noapte pentru o cameră, iar dacă aleg o locaţie şi cu pretenţii mai scăzute tarifele se vor situa între 40 şi 80 lei.

Posibilităţi de recreere

„Cei care aleg să îşi facă vacanţa în astfel de locaţii de munte vor fi cu siguranţă mulţumiţi. Pe lângă activităţile de vânătoare şi pescuit silvoturismul le oferă turiştilor o listă variată de posibilităţi de petrecere a timpului liber, de la drumeţii pe trasee turistice, excursii, ciclism şi aplinism“, a completat Mihai Palamaru. Preţurile de cazare scad şi mai mult dacă există solicitări din partea unor grupuri ce vor să închirieze mai multe camere sau întreaga cabană pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Preţul de cazare se împarte, astfel la mai multe persoane. „Am menţinut preţurile la niveul de anul trecut. Practicăm tarife sub cele al pensiunilor şi oamenii vin cu încredere la noi“, Mihai Palamaru, purtător cuvânt Direcţia Silvică

Turiştii trebuie însă să ştie că nu pot beneficia şi de masă, pe care trebuie să şi-o asigure pe cont propriu. Bucătăriile sunt dotate, însă, cu tot ceea ce este nevoie pentru pregătirea mesei. Mai mult informaţii concrete pot fi obţinute de la sediul Direcţiei Silvice Alba, strada Basarabiei, nr. 9, telefon 0258 812 138.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite