Cabanele Romsilva din Alba ocupate sută la sută de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii cazaţi la cabanele silvice din Munţii Sebeşului pot alege pârtiile de la Şureanu
Turiştii cazaţi la cabanele silvice din Munţii Sebeşului pot alege pârtiile de la Şureanu

Turiştii pasionaţi de munte sunt clienţii fideli ai silvicultorilor din Alba  pentru petrecerea dintre ani. Cabanele sunt clasificate cu margarete şi sunt dotate cu bucătărie comună şi camere cu unul sau două paturi. O noapte de cazare costă între 40 şi 125 de lei. 

Cabanele administrate de Direcţia Silvică Alba sunt ocupate în procent de sută la sută pentru petrecerea de Revelion.  Clienţii sunt în special grupuri de tineri, care vor să petreacă o perioadă de câteva zile în natura sălbatică a Munţilor Apuseni sau a Munţilor Sebeşului.

Rezervările s-au făcut din august

Cele mai solicitate au fost cabanele Iezer – Ighiel din Apuseni, Canciu, Vapchina – Tău, Curmături şi Sălane – Oaşa din Munţii Sebeşului, care sunt  înscrise şi în circuitul touristic.

“Tarifele practicate de noi  pentru Revelion sunt sub cele hoteliere, nu au crescut faţă de de anul trecut. Pentru Revelion s-au făcut rezervări încă din luna august, acum nu mai avem niciun loc liber “, a spus Ioan Paşca, director adjunct la Direcţia Silvică Alba.

În administrarea Direcţiei Silvice Alba  sunt peste 40 de unităţi turistice, însă doar cinci sunt clasificate turistic pe grade de confort şi pot primi clienţi. În funcţie de serviciile oferite sunt clasificate cu una sau mai multe margarete. Sunt dotate cu bucătărie comună cu mobilier nou, camere cu unul sau două paturi.

Preţurile variază în funcţie de locaţie şi pretenţiile turiştilor. Cei care au ales o cabană cu vedere la lac în zona Sebeş (Vapchina – Tău) sau la Iezer vor scoate din buzunar pentru cazarea de Revelion între 80 şi 125 lei pe noapte pentru o cameră.  În spaţiile  de cazare cu pretenţii mai scăzute tarifele sunt între 40 şi 80 lei.

„Cei care aleg să îşi petreacă Revelionul în cabanele silvice pe care le administrăm vor fi cu siguranţă mulţumiţi. Pe Valea Sebeşului, spaţiile de cazare sunt aproape de pârtiile de schi de la Şureanu. Cei care au ales cabana de la Iezer au, de asemenea, o privelişte minunată, mai ales că este situată pe malul lacului cu acelaşi nume. În plus, o porţie bună de aer ozonat de la munte este sănătate curată pentru oricine. La noi vor veni multe grupuri de tineri, care şi-au rezervat mai multe camere sau întreaga cabană pentru o perioadă  de câteva zile. Preţul de cazare se împarte, astfel la mai multe persoane“, a explicat Ioan Paşca, director adjunct la Direcţia Silvică Alba.

Turiştii trebuie însă să ştie că nu pot beneficia şi de masă, pe care trebuie să şi-o asigure pe cont propriu. Bucătăriile sunt dotate, însă, cu tot ceea ce este nevoie pentru pregătirea mesei de Revelion.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite