COD GALBEN Blocaje de gheaţă pe râurile din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul galben expira peste 7 zile
Codul galben expira peste 7 zile

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Alba a transmis astăzi o antenţionare meteorologică a Ministerului Mediului cu privire la itensificarea în perioada următoare a unor fenomene naturale extreme. Este vorba despre extinderea şi intensificarea formaţiunilor de gheaţă pe râurile din judeţ.

„În intervalul 20 ianuarie 2010 – 27 ianuarie 2010, în judeţul Alba se vor intensifica şi extinde fenomenele de îngheţ pe majoritatea râurilor. Se vor înregistra curgeri frecvente de năboi în primele 2 zile ale intervalului îndeosebi pe cursul superior şi mijlociu ale Mureşului şi unii afluenţi ai acestuia, formarea de blocaje de gheţuri pe unele sectoare de râu, îndeosebi pe Mureş, în aval de Ocna Mureş, şi pe unii afluenţi ai Mureşului: Arieş, Sebeş, Secaş, Ampoi, Pian”, se afirmă în comunicatul ISU Alba.
       
Antenţionarea hidrologică de cod galben a fost transmisă la toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă împreună cu măsurile de prevenire, protecţie şi intervenţie.

Reprezentanţii ISU au recomandat urmărirea voluţiei aglomerărilor de gheţuri în bazinele hidrografice şi acţionarea eficientă pentru dislocarea lor conform planurilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor de iarnă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite