CFR, acuzată că a ascuns un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfarul a deraiat la intrarea in staţia CFR Vinţu de Jos. Foto: CFR.
Marfarul a deraiat la intrarea in staţia CFR Vinţu de Jos. Foto: CFR.

Nicio instituţie publică nu a fost anunţată despre faptul că două vagoane ale unui tren marfar au deraiat luni la Vinţu de Jos.

CITIŢI ŞI:  Un tren de marfă a deraiat la Vinţu de Jos

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, i-a acuzat azi pe reprezentanţii CFR că au tăinuit accidentul de la Vinţu de Jos, precizând că nici măcar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) nu a fost anunţat. Şeful staţiei CFR Vinţu de Jos recunoaşte acuzele, dar spune că a respectat regulamentul companiei. „Avem indicaţii clare privind evenimentele de pe calea ferată. Măsurile au fost elaborate de CFR şi aprobate de Ministerul Transporturilor“, s-a limitat să spună şeful staţiei CFR Vinţu de Jos, Liviu Radovici, care a recunoscut că procedurile la care a făcut referire nu includ anunţarea ISU sau a Poliţiei.

„Este obligatorie anunţare ISU“, a spus însă Gheorghe Şurubaru, şeful Diviziei Infrastructură din cadrul Regionalei de Căi Ferate Cluj. „Conform legii, cei de la CFR trebuia să anunţe. Noi am aflat abia a doua zi“ a spus Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt de la ISU Alba. Reprezentanţii CFR Alba au refuzat să discute pe marginea acestui caz.

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 13.30. Atunci, două vagoane ale unui tren de marfă, care transporta produse de la societatea Kronospan Sebeş, au deraiat la intrare în staţia CFR Vinţu de Jos. În urma evenimentului, circulaţia pe sectorul Vinţu de Jos–Sibiu a fost deviată pe o linie secundară. Reparaţiile la linia avariată au durat mai mult de zece ore.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite